AGMEN - Eternal

AGMEN - Eternal

Tak a do třetice všeho dobrého, třetí cíp pentagramu a třetí demo AGMEN. Do uší se zahryzne vichřice a hned po ní kytary, které plivou z pekelných hlubin jeden drtivý riff za druhým. Tak předně - v Hell Sound studiu... nevím jestli je to změnou zvuku nebo odlišným materiálem, ale kytary AGMEN mají ROUHAČSKÝ zvuk. Celé demo je uděláno s jakýmsi nadhledem, jakoby výsměch všem Církvím světa. Tento demáč je důkazem toho, jak velký vliv na nahrávku má výběr studia. Zvuk je prostě oproti Damnation méně extrémní, méně bestiální, ale více "výsměšný". Tak bych ho charakterizoval, i když bych řekl, že by se na tom se mnou asi mnoho lidí neshodlo.

Sestava AGMEN dostala novou krev v podobě kytaristy Toma S. a basáka Milana, takže se Tomáš může zaměřit více na zpěv. Skřehot je ještě extrémnější než na "dvojce" a na některých místech z jednoho a z druhého repráku v obrovské rychlosti střídavě chrlí plamenné věty (například v druhém songu). Co se kytar týče, jsou stejně pestré a povedené jako na dvojce, akorát mají ten zmíněný odlišný zvuk. A také mi znějí v sólech poněkud heavy metalověji. Jinak co se nápaditosti týče, můj jasný favorit je čtvrtá skladba "Pekelná brána", která má velice chytlavý riff, který si zase budete pořád broukat. Bicí - tempo skladeb se mění mnohem častěji než na předchozích deskách.

Texty rovněž konečně dosáhly určité úrovně a mají myšlenkovou stavbu, víte, co si máte pod čím představit, i když názvy písní jsou dost podivné. V kombinaci s některými kytarovými nápady dostávají některé verše obrovský náboj a krásně ucelují toto dílo. Všechny skladby jsou celkově o něco méně agresivnější, ale ucelenější, koordinovanější, spáchané s větším nadhledem. Na desce také naleznete velice povedený a patříčně ledový, zinfernalizovaný cover od německých Helloween a sice "Victim of Fate". Znáte ten melodický ječák, viďte? Tak na něj zapomeňte. Tohle je blackové peklo.

Konec nadějí, zbylo krystalické rouhačství, výsměch do tváře Církvi. Povedené dílko, které se však nevyznačuje tak obrovským posunem, jaký nastal mezi prvním a druhým demem. Přesto skvělé.

 1

Radalf

Verdikt

Konec nadějí, zbylo krystalické rouhačství, výsměch do tváře Církvi. Povedené dílko, které se však nevyznačuje tak obrovským posunem, jaký nastal mezi prvním a druhým demem. Přesto skvělé.

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 38:00

Produkce: Honza Kapák+ AGMEN
Studio: Hell Sound

Sestava

Skladby

  1. Rituál temnot
  2. Posel smrti
  3. Říše mrtvých
  4. Pekelná brána
  5. Ledová hrobka
  6. Píseň smrti
  7. Victim Of Fate (cover)
  8. Lovci duší
  9. Temná poselství

Diskografie

Eternal (demo) (2000)
Damnation (demo) (1999)
Tartarus (demo) (1998)