KEN MODE - Venerable

KEN MODE - Venerable

KEN MODE - Venerable

KEN MODE - Venerable

KEN MODE založili bratia Shane a Jesse Matthesonowci v ich rodnom Winnipegu a s výnimkou neustáleho striedania basgitaristov zostáva jadro kapely nezmenené. Názov si požičali z Rollinsových memoárov „Get In The Van“ („...Kill Everyone Now was the agenda. KEN mode all the time.“) a už tento fakt prezrádza, že to asi nebudú veľmi nežní chlapíci.

Po piatich vydaných albumoch (niektoré si možete stiahnuť tu) a veľkom množstve odohraných koncertov po boku spriaznených DAUGHTERS, GAZA, BURIED INSIDE či MASTODON si skupina vybudovala slušné renomé v zámorí, zatiaľ čo v našich končinách je stále pomerne neznámym pojmom. Čo by sa mohlo čoskoro zmeniť, pretože novinka „Venerable“ podčiarkuje jej skvelý status hrubou čiarou.

KEN MODEVýrazný štýlový posun sa nekoná, KEN MODE sa však snažia vypilovať do dokonalosti to, čím ohúrili na predošlých nahrávkach. Už od úvodného škrípania gitár v „Book Of Muscle“ sa vám na jazyk derú paralely so známymi kapelami, avšak po krátkom čase si uvedomíte, že KEN MODE sú v tom ich metalickom noise absolútne svojbytní.

Tvrdú a nekompromisnú produkciu nahrávky má na svedomí pracovne vyťažený Kurt Ballou z CONVERGE, ktorý odviedol opäť kusisko prvotriednej roboty: mierne „prebasovaný“, doomový zvuk na jednej strane a ako skvelý kontrast neustále ostré výpady piskľavých gitár na strane druhej. Pripočítajte si k tomu math-rockovú rytmiku, hardcoreovú agresivitu, poriadnu dávku bezútešnej atmosféry a máte približnú predstavu o tom, ako KEN mode v skutočnosti znejú. Implikujú v sebe hutnosť, za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani UNSANE, gitarové melódie, ktoré miestami znejú, ako keby ste ich vystrihli z „Goat“ od THE JESUS LIZARD. A ich gitarová ekvilibristika v „stoner obale“ sa ponáša na to najlepšie od KEELHAUL. S tým rozdielom, že KEN MODE sú úplne chorobne vyšinutí.

Výsledný efekt je bližšie kapelám typu BOTCH, TODAY IS THE DAY alebo starým YOUNG WIDOWS. Fragmenty spomenutých spolkov pretavili KEN MODE do naozaj vyváženého celku, aj preto je „Venerable“ plný toho najkvalitnejšieho noise-rocku. Respektíve toho, čo z neho po znásilnení týmito pánmi zostalo.

 1

Phill

Verdikt

KEN MODE prezentujú na novinke „Venerable“ svoju víziu noise rocku. Ufúľaný a podráždený metalický rámus v sebe síce nezaprie veľké vzory, každopádne toto trio ide už dávno vlastnou cestou.

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 42:39

Produkce: Kurt Ballou (CONVERGE)
Studio: Godcity studio

www.ken-mode.com

Sestava

Skladby

  1. Book Of Muscle
  2. Obeying the Iron Will...
  3. Batholith
  4. The Irate Jumbuck
  5. A Wicked Pike
  6. Flight of the Echo Hawk
  7. Never Was
  8. The Ugliest Happy You've Ever Seen
  9. Terrify The Animals
  10. Mako Shark

Diskografie

Null (2022)
Loved (2018)
Success (2015)
Entrench (2013)
Venerable (2011)
Mennonite (2008)
Reprisal (2006)
Mongrel (2003)
Mongrel Tour (EP) (2002)
Internet (EP) (2000)
Awaken (2000)
Bran Neck & The Oral Goat (1999)