AUSSITÔT MORT - Montuenga

AUSSITÔT MORT - Montuenga

AUSSITÔT MORT - Montuenga

AUSSITÔT MORT - Montuenga

Francouzské screamo je sousloví podobně silné jako italská pizza, skotská whisky nebo švédský death. Pokud k tomu prvnímu přidte dostatek rozervaných epických ploch a postrockového minimalismu, hodně saké, sushi a ždibec sludgové bažinatosti, získáte základ žánrového teritoria, ve kterém se AUSSITÔT MORT pohybují. Když dodám, že v této kapele najdete někdejšího člena AMANDY WOODWARD, asi ani nebudu muset pokračovat a mnozí si velmi živě představí, jakou hudební produkci pod názvem kapely hledat. Musím je však upozornit na jednu věc. Frantíci nejsou tak docela věrní své domácí žánrové škole, rádi si odskočí pro inspiraci k japonským samurajům nebo do dřevorubecké školy stonerových rockerů.

Před dvěma lety jsem se u této bandy rozplýval v reportu z Fluff Festu a jsem moc rád, že nyní mohu vyrovnat dluh vůči studiovému počinu. Žánrovou paletu, ze které je album „Montuenga“ namícháno, jsme si přiblížili v úvodním odstavci. Francie tu sice nekouká z každé noty, ale řekněme z každé třetí nebo čtvrté. Francouzský odér tvorby AUSSITÔT MORT je přesto více než patrný a nutno podotknout, že tady rozhodně nejde jen o jazyk, do kterého jsou zavinuty texty. Tady jde o sympatické, ležérně elegantní drásavé aroma, které má charisma a šmrnc, jenž je typické pro hardcoreový underground v zemi vinné révy a křupavých bagetek.

AUSSITÔT MORT

Pamatuji si, že když AUSSITÔT MORT zabředli do minimalistických aranží, které stáhly dynamiku kapely do sotva slyšitelného ambientu, mnohasethlavý dav na Fluffu před nimi také ztichnul. I lidi, kteří se bavili někde vzadu, přestali s vykecáváním a začali se zajímat o to, co se to vlastně děje na scéně. Jako by kapela měla dálkový ovládač na publikum. Na aktuálním nosiči je to stejné. AUSSITÔT MORT si rozverně hrají s dynamikou a jejím prostřednictvím si dokáží udržet pozornost i při rozvleklejších klidnějších motivech, kde vokál jen dobarvuje sytě temný apokalyptický základ. Od tlustých hrubých kytarových repetetivních hradeb přes cinkavé dekorace a smyčcové mazanice, od intenzivních lebku drtících tlaků po lehký vánek, který si vám zvesela cuchá vlasy.

Fanoušci AMANDY WOODWARD mohou být trochu rozčarováni z toho, že AUSSITÔT MORT nemají tolik živočišnosti a syrovosti, rádi se pozastaví a soustředí se na detail. Nadšení však budou všichni, kteří vyhledávají nešablonovité uřvané kapely, nebojící se zajet mimo žánr.

 8

RIP
RIP

Verdikt

Francouzský žánr podle japonské screamo školy.

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 35:41

Produkce: AUSSITÔT MORT

www.myspace.com/aussitotmort

Sestava

Skladby

  1. Mort! Mort! Mort!
  2. Une Heure Plus Tard
  3. Que Le Veilleur Gagne
  4. Huit (Part One)
  5. Huit (Part Two)
  6. Le Kid De La Plage
  7. On A Qu'à Se Dire Que L'on S'en Fout
  8. Le Prophète De Malheur

Diskografie

Montuegna (2008)
6 Songs (2006)
split w/ BALBOA (2006)
Demo LP (2006)
Demo (2005)