THE VISION BLEAK - Set Sail To Mystery

THE VISION BLEAK - Set Sail To Mystery

THE VISION BLEAK - Set Sail To Mystery

THE VISION BLEAK - Set Sail To Mystery

Ambície dvojice Konstanz -- Schwardof s ich projektom THE VISION BLEAK nikdy nesiahali ďalej než za priestor, ktorý si až príliš presne a príliš úspešne vymedzili na debute. Predchodcom recenzovaného „Set Sail To Mystery“ sa ho nepodarilo prekonať. Tým pádom je vcelku ľahké a bez veľkej chyby možné predikovať, kam sa novinkový album Nemcov pri kvalitatívne zostupnej krivke zaradí.

Recenziu „Set Sail To Mystery“ by bolo ľahké vytvoriť ako recyklovaný kompilát toho, čo už bolo o jeho predchodcoch napísané. Tento postulát je možné aplikovať aj na materiál, ktorý THE VISION BLEAK minulý rok nahrali. Je nutné podotknúť, že kapela nemá a v podstate nikdy nemala ambície iné, než vytvoriť atmosférické skladby plné úderných riffov, postavených na pevných základoch chytľavej rytmiky a rovnako ľahko zapamätateľných refrénov.

Skladby ako „Descent Into Maelstrom“, „A Romance With The Grave“ alebo „The Outsider“ sú definíciou základných elementov tvorby nemeckého dua. Svieže hudobné nápady, vložené do klasickej kompozičnej formy „sloha, refrén, sólo“, dokážu vďaka dobrému hudobnému citu autorov rýchlo strhnúť. Negatívne body sa dajú zaznamenať tam, kde sa skladby snažia zapôsobiť v pomalých tempách, kde sa pár nápadov rýchlo ohrá vytvárajúc tak hluché miesta nahrávky. „I Dined With The Swans" nech je toho najlepším príkladom. Nezachraňuje ju ani hosťovanie Kvarfortha (SHINING) na bonusovom disku.

Negatívnym a neočakávaným aspektom nahrávky je tentokrát aj slabší zvuk a produkcia. Nazvučenie bicích uberá na toľko potrebnej dynamike, oslabenie v tejto oblasti sa dá plne pochopiť po opätovnom prehratí si už spomínaného debutu. Nedá sa povedať, že zvuk je mizerný, ale túto dobre pestovanú poznávaciu značku kapela na tomto albume stráca.

V sumáre napísaného nie je možné skonštatovať nič iné, než to že v diskografii THE VISION BLEAK bude „Set Sail To Mystery“ zastávať posledné miesto. Aj keď sa na pomery scény jedná o relatívne dobrú nahrávku, je pri potrebe vypočuť si atmosférický horor metal vhodné siahnuť skôr po ktoromkoľvek inom albume kapely. Počkáme si tiež na avizovaný návrat EMPYRIUM.

 4

Arrow

Verdikt

V diskografii THE VISION BLEAK bude „Set Sail To Mystery“ zastávať posledné miesto.Aj keď sa na pomery scény jedná o relatívne dobrú nahrávku, je pri potrebe vypočuť si atmosférický horor metal vhodné siahnuť skôr po ktoromkoľvek inom albume kapely.

Hodnocení

Autor
6,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,4 / 10

Další informace

Sestava

Skladby

  1. A Curse Of The Grandest Kind
  2. Descend Into Maelstrom
  3. I Dined With The Swans
  4. A Romance With The Grave
  5. The Outsider
  6. Mother Nothingness (The Triumph Of Ubbo Sathla)
  7. The Foul Within
  8. He Who Paints The Black Of Night