CARUSELLA - Carusella

CARUSELLA - Carusella

CARUSELLA - Carusella

CARUSELLA - Carusella

Obyčejný kluk a dívka ze židovského státu, kteří hrají rock? Proboha jak tohle může znít? Přiznám se, že Izrael byl pro mne vždy zemí s mýtickým závojem na všem, co s ním souvisí. Místo s tak bohatou biblickou historií byste jinde na mapě světa těžko nalezli. Na lidi ze státu, k jehož dějinám se váží jména jako Šalamoun, Abraham nebo král David, jsem se vždycky díval jako na něco trochu nadpozemského.  Jako na žijící odkaz nejstarší historie. Jako na část dřeva z Ježíšova kříže… Tedy dokud jsem se neseznámil z CARUSELLOU… Pak přišla fáze, která by se dala přirovnat k tomu, když malé dítě přijde na to, že tu prasáckou nechutnou technologii reprodukce museli použít i jeho rodiče k tomu, aby přišlo na svět. Nemluvím o zklamání, jen o prozření. CARUSELLA nadpozemská není. Potomci vševědoucího Šalamouna, biblického Jákoba a Izáka jsou taky jen vobyčejnský lidi. Prostě týpek a holka, kteří drhnou vynikající klubovej rock. Naprosto civilní, špinavej poctivej rock’n’roll. Vystačí si sami dva a při koncertě vás prostě musí napadnout myšlenka, jestli je kapela to jediné co ti dva mezi sebou mají. Jejich symbióza při hraní je ukázková. Vlastně by mne i dost zajímalo, jak vypadá koncert, když se mezi sebou poštěkají.

CARUSELLA

Aktuální albovka přetéká neobyčejně obyčejnou rockovou hudbou. Od klasických hoblovaček až k megahitovým refrénům. Ano megahitovým. No jen si pusťte takovou „Star Quality“. Když jsem byl poprvé na CARUSELLE, většina lidí přišla jen pro to, že byli zvědaví na ten exotický párek, který si v klubu postaví bicí tam, kde zaclání nejvíc lidí. Pochybuji, že měl někdo naposlouchaný jejich materiál – na většině bylo totiž vidět, že to byl jednou Myspace, jednou video na Youtube a pak hurá na koncert. Když však rozbalili „Star Quality“, refrény ke konci zpívali všichni.

CARUSELLA na svém debutu nedisponuje intonačně dokonalými hrdly. Nemá basu. Nemá dokonalý plný zvuk. Nemá nejdokonalejší produkci. Má však přiměřený tah na branku a charisma, které ji mohou závidět všechny vypulírované stylokapely, o nichž se v hudebním sloupku módních časopisů pro ženy dočtete, že hrají alternativní rock.

 3

RIP
RIP

Verdikt

Výtečná klubová kytarovka z Tel Avivu.

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,1 / 10

Další informace

Stopáž: 27:22

Produkce: Carusella

www.myspace.com/carusella

Sestava

Skladby

  1. Sally
  2. Conclusions
  3. Star Quality
  4. Surrender
  5. Hunt
  6. You Say
  7. I Smile

Diskografie

Carusella (2009)