SKINLAB - ReVoltingRoom

SKINLAB - ReVoltingRoom

SKINLAB - ReVoltingRoom

SKINLAB - ReVoltingRoom

Překvapili, velice příjemně překvapili moji maličkost tito američtí hošíci. Mnozí hudební publicisté je budou nepochybně házet do dnes toliko oblíbené škatulky nu-metal. Po mě to však nechtějte, pro mě je to prostě metal. Tato kapelka působí na scéné již nějaký ten pátek a reVoltingRoom je již její třetí dlouhohrající šlehou. Takže je nad slunce jasné, že se nejedná o žádné vychcané trendové nuly vezoucí se na vlně popularity určitého stylu muziky.
Skinlab jsou tady pro ty, kteří rádi energickou, našlapanou a nápaditou muziku. Pro ty, kteří jsou ochotni akceptovat fakt, že metal se nadále vyvíjí a pochopitelně jsou Skinlab nesmírnou lahůdkou hlavně pro milovníky moderního metalu nasávajícího do sebe různé možné vlivy. Pokud je vaše jediná zkušenost s tzv. nu-metalem omezena pouze poslechem kapelek ve stylu Linkin Park, bude pro vás setkání s tímto matrošem docela pěkná pafka mezi kukadla, takže bacha na neuvážené kroky!

SKINLABPo doznění krátkého industriálního intra číhá pěkně ostrá pecka „Come Get It“ nutící zvednout zadek a pořádně si zaskákat. Slušný, přímo trashový úvod, na který defacto navazuje následující vyřvaná „Slave The Way“. Ovšem chlapáci umí i zvolnit a přenést svou tvorbu řekněme do grungeových vod („Purify“ anebo ještě více je to patrno v „Disturbing The Art of Expression“). Mé přirovnání ke grunge berte prosím s rezervou, měl jsem namysli hlavně polohu Steevova vokálu, hudebně je to předsi jenom někde jinde. Tím se pozvolna dostávám ke kritice účinkujících, ačkoliv slovo kritika není namístě. Kytaristé Snake a Gleny posunují svými brutálně a hutně nazvučenými nástroji Skinlab do metalových sfér a to přímo do epicentra těchto sfér, kde není místo pro nějaké vyměklé srágory. Basák a vokalista v jedné osobě – Steev předvádí pestrou škálu hlasových poloch. Od vzteklého řvaní až po melodický zpěv a oboje zvládá naprosto s přehledem. Skladba „Take As Needed“ budiž použita jako důkazový materiál mého tvrzení. Bicmen Paul taktéž nepatří mezi persony, za které by se musel někdo stydět. Právě naopak! Je tím pravým nezastavitelným motorem ženoucí tu nabroušenou mašinerii vpřed. Nechybí přechody, časté změny temp … prostě lahůdka. Žádná, ať už sebelepší nahrávka se neobejde bez pomoci kvalitního producenta a studia a v tomto případě Skinlab určitě nešlápli vedle. Steve Evetts není žádný zelenáč a na jeho práci je to setsakramentsky znát. Zvuk reVoltingRoom je vpravdě vražedný!

Jednou z mála věcí, které si mohli hoši odpustit, je dlouhá změť různých keců plných fuckáčů natahující minutáž desky o dalších cca 20 minut, ale to je věc názoru a vkusu. Taktéž některé pasáže mi přijdou zbytečně natahované a sráží tak mé jinak výborné dojmy z tohoto materiálu. Každopádně se jedná o vysoce nadprůměrnou záležitost a pokud tomuhle někdo říká numetal, já jej budu poslouchat velice rád a určitě se za to nebudu stydět … A jestli se vám líbí tvorba takových Machine Head anebo Fear Factory, se Skinlab nemůžete prohloupit!

 Přidejte svůj názor

Dalas

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,9 / 10

Další informace

Stopáž: 62:14

Produkce: Steve Evetts
Studio: Hyde St & Trident Studios

www.skinlab1.com

Sestava

Skladby

  1. Intro
  2. Come Get It
  3. Slave The Way
  4. Purify
  5. Anthem For A Fallen Star
  6. Disturbing The Art of Expression
  7. Take As Needed
  8. Jesus Cells
  9. Never Give In
  10. One of Us

Diskografie

Revolting Room (2002)
Disembody: The New Flesh (1999)
Eye Sore (EP) (1998)
Bound, Gagged And Blinfolded (1997)