OTARGOS - Fuck God - Disease Process

OTARGOS - Fuck God - Disease Process

OTARGOS - Fuck God - Disease Process

OTARGOS - Fuck God - Disease Process

Francouzská blackmetalová scéna chrlí v posledních letech jedno zajímavé album za druhým, ať už máme na mysli desky od DEATHSPELL OMEGA, BLUT AUS NORD, ANTAEUS, PESTE NOIRE či právě OTARGOS. Posledně jmenovaní sice ještě nepředstavují natolik vybroušený či hranice žánru přesahující klenot, ale je otázkou, zda o to sami vůbec stojí. Na rozdíl od výše zmíněných se totiž rozhodli věnovat milimetrově přesnému, chirurgicky vypiplanému, chladnému, rychlému black metalu, kde není příliš prostoru na experimentální hrátky, disharmonické úlety, apod. K tomu, aby nabídli posluchači kvalitní muziku, tyto esence nepotřebují. Vystačí si se standardními postupy, kteréžto plně a adekvátně vyhovují prezentaci jejich kosmologických myšlenek – světa kvantové fyziky, vesmíru a lidské malosti.

OTARGOS

Strojový, takřka robotický black metal je k těmto úvahám tím nejlepším hudebním doprovodem. Vše působí až nelidsky propracovaně, každá nota, každá vyhrávka má v celkové konstrukci své pevné místo. Přitom však OTARGOS nezapomínají na pravidla žánru, takže celek, jakkoliv formálně bezchybný, nepostrádá všechny důležité ingredience – ať už máme na mysli zběsilost, agresivitu, rychlost a zlo. V náklepových pasážích se tu a tam mihne zlomek typického blacku ze severu (DARK FUNERAL), onde se zase maně vynoří vzpomínka na slavné krajany ANOREXIA NERVOSA (obzvláště když se k tomu přidá francouzský řev). OTARGOS však nikoho nekopírují, pouze se tu a tam – možná i nevědomky – nechají inspirovat někým ze svých vzorů. Black metal kolující v jejich krvi je ledový, precizní a… nesmírně povedený.

Jedno z dílek poslední doby, které opravdu potěšilo, to je „Fuck God – Disease Process“. Ačkoliv mu můžeme vytýkat absenci větší originality, nemění to nic na faktu, že po formální stránce se jedná o dílo dokonalé, a po obsahové o velmi dobré. Proto 8/10.

 Přidejte svůj názor

Deadmann

Verdikt

Další kvalitní black metal z Francie.

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 47:00

www.myspace.com/otargos

Sestava

Skladby

  1. Dawn Of The Ethereal Monolith
  2. La Genèse de Dieu
  3. The Wall Of Galaxies
  4. N-Universe
  5. Pour Toi Une Renaissance
  6. Four Facets Of The Tetragramaton Sinestre
  7. Nullabsolut
  8. Erased
  9. Entropy Omega

Diskografie

No God, No Satan (2010)
Fuck God - Disease Process (2009)
Kinetic Zero (2007)
Spawn From The Abyss (kompilace) (2006)
Ten Eyed Nemesis (2005)
Codex 666 - Infernal Legions Strike (EP) (2004)
Conqueror, Conqueror...Destroyer (demo) (2002)