WOLVES IN THE THRONE ROOM - Live At Roadburn 2008 (DVD/LP)

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Live At Roadburn 2008 (DVD/LP)

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Live At Roadburn 2008 (DVD/LP)

WOLVES IN THE THRONE ROOM - Live At Roadburn 2008 (DVD/LP)

Strety medzi analógovým a digitálnym svetom sú čoraz častejšie. A to nenarážam na mp3 kópie vinylových dosiek, ktorých sa na Rapidshare váľa stále viac, ale na vydania, ktoré v sebe kĺbia to najlepšie z oboch strán nahrávacej barikády. Komplet „Live At Roadburn 2008“ je jedným z nich. Originálna kombinácia LP platne a DVD disku uspokojí všetkých: tých, čo preferujú užívateľskú prívetivosť digitálnych nosičov aj tých, čo miesto sedenia pred televízorom radšej zavrú oči a započúvajú sa do praskajúceho vinylu.

WOLVES IN THE THRONE ROOM

Ťažko povedať, kto si to užije viac: „Live At Roadburn 2008“ je nahrávkou, ktorá prekračuje limity zberateľského kompletu (aj keď pôvodne vyšla v náklade 500 kusov, ktorý na všeobecné prekvapenie, ale zaslúžene, nevydržal viac ako mesiac) a rovnako čnie nad bežnými záznamami koncertov undergroundových kapiel.

Mnoho zabehnutejších formácií svoj pódiový výkon totiž zvečnilo na triedu menej kvalitnom nosiči. Tento záznam potvrdzuje, prečo je Roadburn bez preháňania mekkou fanúšikov stoner-, sludge-, drone- a ostatných experimentálnych foriem metalu či tvrdej hudby vo všeobecnosti. S takto kvalitným zvukom, schopnými kameramanmi a decentnými svetlami stačil WOLVES IN THE THRONE ROOM štandardný výkon, aby uchvátili nielen publikum na mieste v tilburgskej „nula trinástke“, ale sprostredkovane i to, ktoré ho zažíva oneskorene.

WOLVES IN THE THRONE ROOM

Štvorica skladieb prezentuje WITTR v dobre známej polohe, vychádzajúcej zo stopážou rozsiahlych, až ambientne monotónnych gitarových textúr, z ktorých sa príznačne vynárajú typické (euro)blackmetalové „trylkujúce“ melódie, hnané vpred neúnavými bicími Aarona Weavera. V „Cleansing“ môže chýbať hlas Jessicy Kinney, no i tak sa „vlkom“ podarilo svoj eko-blackmetal preniesť na pódium v podobe ich priaznivcom veľmi dobre známej.

„Live At Roadburn 2008“ je zároveň epitafom skupiny, ako sme ju poznali z čias „Diadem Of 12 Stars“ a „Two Hunters“. WOLVES IN THE THRONE ROOM sú tu zachytení naposledy pod starým logom a naposledy s údajne hlavnou autorskou osobnosťou Rickom Dahlenom v zostave. Jeho gitarové party prebral „roadburnský“ basák Will Lindsay, takže istá kontinuita ostala zachovaná – i tak bude na aktuálnom EP „Malevolent Grain“ a regulárnej trojke „Black Cascade“ počuť inú kapelu. O dôvod viac si „Live At Roadburn 2008“ zaobstarať. Trebárs na aktuálnom európskom turné.

WOLVES IN THE THRONE ROOM

 Přidejte svůj názor

Thorn

Verdikt

Po všetkých stránkach vydarený živý záznam v exkluzívnom balení.

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Produkce: mix a mastering Marcel van de Vondervoort
Studio: Nahraté naživo na festivale Roadburn 2008, 19. apríla 2008

Prvé vydanie 150 kusov na zlatom vinyle s plagátom, 150 ks na žltom vinyle, 200 ks na červenom vinyle. Dotlač 500 ks na čiernom vinyle.

www.roadburn.com

Sestava

Skladby

  1. Vastness & Sorrow
  2. Face In A Night Time Mirror Pt.1
  3. Cleansing (len na DVD)
  4. I Will Lay Down My Bones Among The Rocks And Roots

Diskografie

Celestial Lineage (2011)
Black Cascade (2009)
Malevolent Grain (EP) (2009)
Live At Roadburn 2008 (2008)
Two Hunters (2007)
Diadem Of 12 Stars (2006)