LAMB OF GOD - Wrath

LAMB OF GOD - Wrath

LAMB OF GOD - Wrath

LAMB OF GOD - Wrath

METALLICA vás chce na svojom turné. Vy s vďakou odmietnete, musíte sa venovať dokončeniu svojho nového albumu. Viete si predstaviť takúto situáciu? Sotva. Nie ste totiž LAMB OF GOD. Ak by sa ma nejaký metalový greenhorn spýtal na naozaj kvalitnú, modernú a zaujímavú kapelu súčasnosti, bez mihnutia oka mu odporučím album „Wrath“, práve od týchto machrov z amerického juhu.

Randy BlytheKrok za krokom. Jeden úspech za druhým. Pochvalné uznania kritikov, popredné miesta v rebríčkoch predajnosti, nominácia na cenu Grammy – ostatné roky v kariére LAMB OF GOD sú učebnicovým príkladom zaslúženého zbierania plodov dlhodobej ťažkej práce. Pure American Metal je v prípade LAMB OF GOD a ich v poradí už siedmeho albumu hrozivým kolosom požierajúcim trendy a štýly posledných dvoch dekád. Vypľúva ich do nás s neuveriteľnou intenzitou, v šokujúcich vlnách zvukového násilia. LAMB OF GOD nepopierajú svoje korene. Zvlášť tie južanské. S pritiahnutím za vlasy a použitím obligátneho „keby“ by sa dalo povedať, že „Wrath“ je nádhernou ukážkou toho, ako by mohla znieť PANTERA, keby ešte žil Dimebag, keby sa nehádali s Anselmom a keby celú legendárnu štvorku neprestali múzy bozkávať po vydaní neprekonaného monolitu „Far Beyond Driven“. Je v tom kopa SLAYER, hardcoru, je to výsmech celej plejáde netalentovaných metalcoreových kapiel. LAMB OF GOD v roku 2009 jednoducho vládnu.

LAMB OF GOD boli vždy vynikajúci muzikanti. Čo však predvádzajú na svojej novinke, presahuje všetky optimistické očakávania fanúšikov. Bubeník Chris Adler je skutočnou ikonou súčasného metalu. Od čias fenomenálneho Marka Zondera z FATES WARNING som nepočul niekoho, kto by takýmto šialeným spôsobom šantil s činelmi. Dokonale technicky prevedené, vynaliezavé a inovatívne riffovanie bradatých gitarových hrdinov, parádne sóla, vďaka fantastickému zvuku nádherne čitateľná basgitara, úžasný Randy Blythe s variabilným, prekvapujúco pestrým spevom a k tomu navyše nenápadné drobnosti majstrov, ako napríklad povestná koncertná srandička – zvukový efekt, pri ktorom sa vám žalúdok tlačí cez uši von (použitý v skladbe „Dead Seeds“), LAMB OF GOD to všetko podávajú v ucelenom luxusnom balení potvrdzujúcom nadvládu metalovej muziky vo sfére takzvanej populárnej hudby v zmysle posudzovania koncentrácie inštrumentálneho a aranžérskeho umenia.

„Wrath“ je čírou podobou toho najlepšieho v súčasnej tvrdej gitarovej muzike. Veľkým prekvapením bude každá jedna nahrávka v roku 2009, ktorá sa svojimi kvalitami bude približovať čo len na dostrel k tomuto zázraku.

LAMB OF GOD

 47

Rudi

Verdikt

LAMB OF GOD v roku 2009 vládnu!

Hodnocení

Autor
9,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,4 / 10

Další informace

Stopáž: 44:45

Produkce: Josh Wilbur

www.lamb-of-god.com

Sestava

Skladby

  1. The Passing
  2. In Your Words
  3. Set To Fail
  4. Contractor
  5. Fake Messiah
  6. Grace
  7. Broken Hands
  8. Dead Seeds
  9. Everything For Nothing
  10. Choke Sermon
  11. Reclamation
  12. We Die Alone (bonus)
  13. Shoulder Of Your God (bonus)
  14. Condemn The Hive (japonský bonus)

Diskografie

Lamb Of God (2020)
VII: Sturm Und Drang (2015)
Resolution (2012)
Wrath (2009)
Sacrament (2006)
Ashes Of The Wake (2004)
Terror and Hubris (DVD) (2004)
As The Palaces Burn (2003)
New American Gospel (2000)
Burn The Priest (BURN THE PRIEST) (1998)