MADE OUT OF BABIES - The Ruiner

MADE OUT OF BABIES - The Ruiner

MADE OUT OF BABIES - The Ruiner

MADE OUT OF BABIES - The Ruiner

Julie Christmas patrí medzi najzaujímavejšie ženské stvorenia nielen tvrdo-rockových koncertných pódií a štúdiových nahrávok. Vlastne, ako tak nad tým premýšľam, je nejaká speváčka v súčasnej takzvanej populárnej hudbe zaujímavejšia? Veru nie. Je až takmer na škodu veci, že frekvencia vydávania nahrávok s jej fascinujúcim hlasovým prejavom nedosahuje závratnej úrovne kanadského bahenného dua NADJA (tuším už tri albumy a niekoľko épéčiek v priebehu pol roka). Čo už, musíme sa uspokojiť s jednou radovkou v priebehu niekoľkých rokov, či už pod hlavičkou domovských MADE OUT OF BABIES, alebo zaláskovano-nenávistného projektu BATTLE OF MICE.

MADE OUT OF BABIES

"The Ruiner" je bezpochyby jednou z najočakávanejších tohtoročných nahrávok na poli modernej tvrdej muziky. Zvuková stopa ukrytá v prekrásnom obale by veru nemala sklamať tých, ktorí sa už s fenoménom Julie Christmas stretli. Jej ambícia upútať čo najviac nových fanúšikov je celkom zjavná a v žiadnom prípade nie naivná. "The Ruiner" je najzrelejším a najdospelejším dielom v katalógu MADE OUT OF BABIES. Hudobná agresivita je tu podávaná v rozumných dávkach a v správnych momentoch. Žiadne bezhlavé plytvanie energie, žiadny zbesilý beh špinavými ulicami New Yorku ako v minulosti. "The Ruiner" je rozvážna prechádzka chladnokrvného, sofistikovaného vrahúňa. "The Ruiner" je luxusný výklad aktuálnych trendov tvrdej muziky - od post rocku až po ušitrhajúci noise - úvodná "Cooker" je ako prebudenie hriešne krásnej figuríny v ňom. Nadýchané ružové šatočky, krátke zorientovanie sa v priestore, uchopenie najväčšieho kuchynského noža a už vás naháňa s revom "run, run for your life". Úžasná Julie v plnej paráde!

MADE OUT OF BABIES

Poslucháčsky najvzrušujúcejšie momenty prichádzajú spolu so zimomriavkami v parádnej "The Major", kde sa nad orientálnou gitarovou linkou Brendana Tobina hypnoticky vznáša Julie so svojím naliehavým medovým hláskom a rozpráva ďalší z temných príbehov svojho čierno-sivého umeleckého sveta. Popové aranžmány tohto albumu občas pripomenú slávnych Britov SKUNK ANANSIE, v tomto prípade samozrejme značne pritvrdených a zašpinených. Stiedanie týchto pasáží s tvrdými hlukovými vlnami robí album "The Ruiner" riadne nákazlivým. Keď si k tomu pripočítate Julie Christmas a jej hlas, prechádzajúci plynule zo šepotu malého strateného dievčatka do revu nasratej harpyje, nemá táto doska ďaleko od absolútnej dokonalosti najlepšej nahrávky s vokálom našej divy, "A Day Of Nights" od už spomínaných BATTLE OF MICE. Mimochodom, záverečná skladba na "The Ruiner", temná "How To Get Bigger" je vo svojej podstate akoby odkazom na túto fantastickú dosku.

Julie Christmas je prírodný úkaz. Julie Christmas je Henry Rollins v sukni. Divoká, nespútaná speváčka, z ktorej striekajú emócie na všetky strany. Ak znie jej hlas takto zo štúdiovej nahrávky, neviem si predstaviť, čo asi tak stvára naživo.

 17

Rudi

Verdikt

Najdospelejší a najvyzretejší zo všetkých troch počinov MADE OUT OF BABIES. Luxusná výkladná skriňa aktuálnej tvrdej rockovej muziky.

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,2 / 10

Další informace

Stopáž: 42:33

Produkce: Andrew Schneider
Studio: Translator Audio, Brooklyn, NY

www.madeoutofbabies.com

Sestava

Skladby

  1. Cooker
  2. Grimace
  3. Invisible Ink
  4. The Major
  5. Buffalo
  6. Bunny Boots
  7. Stranger
  8. Peew
  9. How To Get Bigger

Diskografie

The Ruiner (2008)
Coward (2006)
Trophy (2005)