SUICIDE SILENCE - The Cleansing

SUICIDE SILENCE - The Cleansing

SUICIDE SILENCE - The Cleansing

SUICIDE SILENCE - The Cleansing

Potrebujete prečistiť uši kvalitnou extrémnou muzikou? Pre jarné mesiace roku 2008 niet lepšieho riešenia než práve vychádzajúci debutový album veselých chlapcov z Kalifornie, ktorí si hovoria SUICIDE SILENCE. Okolo týchto faganov sa dejú priam neuveriteľné veci. Po vydaní EP "Suicide Silence" v roku 2005 boli kritikou vynesení do nebies. Očakávania ešte viac vystupňovali intenzívnym koncertovaním po boku takých zavedených značiek ako DARKEST HOUR, UNEARTH, DESPISED ICON alebo WALLS OF JERICHO. Správne načasovanie fanúšikovského šialenstva napokon prinieslo 94. miesto v rebríčku US Billboard Top 200, čiže absolútne najvyššiu priečku debutového albumu v histórii vydavateľského kolosu Century Media. Treba povedať, že kupujúca masa amerických priaznivcov drsného metalového nášupu má v tomto prípade celkom dobrý vkus.

SUICIDE SILENCE

Na svoj vek sú SUICIDE SILENCE nadpriemerne inštrumentálne a tiež aranžérsky zdatní. Tučným základom ich hudobného výrazu sú ťažkotonážne gitarové riffy niekde na pomedzí brutálneho death metalu vystrihnutého v strednom tempe a hácéčka v štýle HATEBREED, ktoré skvelým spôsobom vynikne najmä pri živých vystúpeniach. Do toho mládenci vrážajú grindcorové kliny s takou vervou, že priaznivci severských zverstiev ROTTEN SOUND alebo SPLITTER nestíhajú utierať sliny. Zbesilé sypačky náhle prechádzajúce do zdrvujúcich zásekov a kvílenia gitár priam v štýle nestorov IMMOLATION, vyšperkované drobnosťami majstrov (gitarové sólo v závere krutej paľby "No Pity For A Coward") a nad tým všetkým neskutočné hrdelné cvičenia potetovaného výrastka Mitcha Luckera. Odkiaľ ťahá všetok ten záhrobný growling a grindové škriekania orangutana so soľou v zadku, to zostáva obrovskou záhadou. Keď som už spomínal kanadských machrov DESPISED ICON, s ktorými SUICIDE SILENCE okupovali spoločné pódiá, netreba zabúdať na paralelu medzi týmito extrémnymi spolkami. Kým DESPISED ICON pútavým spôsobom mixujú death metal a hardcore, SUICIDE SILENCE na to idú podobnou, no predsa len o trochu prirodzenejšou formou - ich prechody medzi deathom, HC a grindom sú menej násilné, ucelenejšie, bez zbytočných rušivých hrán, jednoducho kompaktnejšie.

SUICIDE SILENCE sú veľkou nádejou svetovej extrémnej muziky. Ak dokážu stvárať takéto veci už na debutovom albume, v budúcnosti nám pripravia rozhodne ešte nejedno prekvapenie. Ďalšou výraznou métou v ich kariére bude prvé európske turné spolu s PARKWAY DRIVE a BURY YOUR DEAD v apríli a máji tohto roku. Ak sa nevyhne Prahe, kolegovi Dalasovi vrelo odporúčam kvalitný kotol na vypotenie post-rockových feromónov.

SUICIDE SILENCE

 11

Rudi

Verdikt

Brutálny death metal mixnutý ešte brutálnejším grindom, podávaný s patričným mladíckym entuziazmom a v prvotriednom zvukovom balení. Debut s veľkým D.

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,9 / 10

Další informace

Stopáž: 44:02

Produkce: John Travis

www.suicidesilence.net

Sestava

Skladby

  1. Revelations (Intro)
  2. Unanswered
  3. Hands Of A Killer
  4. The Price Of Beauty
  5. The Fallen
  6. No Pity For A Coward
  7. The Disease
  8. Bludgeoned To Death
  9. Girl Of Glass
  10. In A Photograph
  11. Eyes Sewn Shut
  12. Green Monster
  13. Destruction Of A Statue (Hidden Track)

Diskografie

No Time To Bleed (2009)
Green Monster (EP) (2008)
The Cleansing (2008)
Suicide Silence (EP) (2005)