CONCEPT OF GOD - Visions

CONCEPT OF GOD - Visions

CONCEPT OF GOD - Visions

CONCEPT OF GOD - Visions

CONCEPT OF GOD vznikl jako vedlejší projekt členů kapely SOLITUDE AETURNUS, poté co kapela v roce 1999 vydala své páté album „Adagio“. SOLITUDE AETURNUS se poté na spoustu let odmlčeli a následující album „Alone“ vydali až v roce 2006. Nicméně ještě krátce po vydání „Adagio“ se Robert Lowe, Steve Moseley, James Martin a dřívější bubeník SOLITUDE AETURNUS John Covington pustili pilně do práce na vedlejším projektu. Následovalo několik měsíců intenzivního koncertování a koncem roku kapela vstoupila do texaského studia Pineapple a pustila se do nahrávání devíti písní. Avšak objevili se problémy v „domácí“ kapele SOLITUDE AETURNUS, projekt byl odložen na vedlejší kolej, a už to vypadalo, že nikdy nespatří světlo světa. Až vloni v červenci si nahrávky vzal J.T. Longoria a společně se Stevem Moseleyem je dokončili. Pod jménem „Visions“ se pak materiál podařilo vydat u Massacre Records v listopadu téhož roku.

CONCEPT OF GODCONCEPT OF GOD a SOLITUDE AETURNUS kromě skoro shodné sestavy mají i více společných prvků, hlavní rozdíl pak spočívá v tom, že CONCEPT je o trochu svižnější,  jako by bylo cítit, že se páni muzikanti při hraní svého depresivního doomu samotní nudili, a tak si potřebují taky trochu rozproudit krev v žilách. Atmosféra „Visions“ je velmi podobná té, kterou známe z „Adagio“ nebo „Alone“, jen je rytmika jejich konzervativního doomu nahrazena rytmikou klasického hard rocku. Moseley se vysloveně vyžívá v hutných riffech, které značně přispívají k depresivní náladě celé desky, sem tam si střihne rychlejší sólo, ale po většinu času to drhne zatraceně hluboko, i když by možná někdy neuškodilo to drhnutí drobet obohatit - ony kytarové motivy zrovna nepřekypují proměnlivostí. Co se zpěvu týče, tak na „Visions“ dává Lowe svým hlasivkám mnohem víc zabrat, přiškrcený, agresivní vokál mu sedí o dost více, než jeho utrápená podoba ze SOLITUDE.

CONCEPT OF GOD, byť jde o vedlejší projekt, by se mohl brát i jako další album od SOLITUDE AETURNUS, rychlejší, obohacené o některé nápady, ochuzené o jiné, zajímavé na poslech, ale pokud vás úplně mine, tak se toho vlastně také moc nestane. Přesto bych „Visions“ k poslechu doporučil, své charisma tahle deska má.

 Přidejte svůj názor

Manatar

Verdikt

CONCEPT OF GOD je zajímavé skloubení klasického hard rocku s doomem, s ponurým a teskným zvukem. Sice by některým riffům neuškodilo trochu nápaditosti nebo proměnlivosti, ale jinak jde o poslechově atraktivní záležitost.

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 48:37

Produkce: Steve Moseley, J.T. Longoria
Studio: Pineapple Studio

www.conceptofgod.com

Sestava

Skladby

  1. Past Perfect
  2. Visions (Nightmares)
  3. Soul Embrace
  4. Hearing Voices
  5. Falling Down
  6. Traces
  7. Fires of Life
  8. Unspoken
  9. Man On The Silver Mountain

Diskografie

Visions (2007)