MOSHQUITO - World‘s End

MOSHQUITO - World‘s End

MOSHQUITO - World‘s End

MOSHQUITO - World‘s End

Tak o téhle kapele lidi z Morbid tvrdí, že je to kultovní thrashmetalová formace z bývalého Východního Německa. A že existují už přes 15 let... No budiž, ale co já s tím? Když nějakou kapelu postihne ta nehoda, že ji někdo označí za kultovní, má to obvykle nějaký důvod. Törr je u nás „kultovní blackmetal“. A zakazovali je komanči. Co hrají teď? Moshquito byli v DDR kult. A za Ericha Honeckera jim taky zakazovali hrát.
Ovšem v porovnání se současnou podobou Törru jsou na tom tihle bývalí dederoni o krapítek líp. Jejich thrash je totiž docela v pohodě. Ale není to ten klasický německý Kreator, Sodom, Protector atd. Moshquito mají blíž ke svým stejně šprechtícím kolegům Postmortem, které mají na triku myslím také Morbid recs. Jedná se totiž o valivý a hutný thrash v modernějším pojetí. V případě desky World‘s End je to tedy asi tak, jako kdyby např. Shindy u nás vydal nový Debustrol. Ovšem tihle němečtí fotříci budou mít zřejmě tradiční problém starších kapel – totiž, že se potýkají s úskalím cizích jazyků. Už jen kostrbatý titul alba je toho výmluvným důkazem.
Moderněji pojatý thrash veteránů Moshquito tedy zůstane v klidu na mapě. Myšlena je tím pochopitelně mapa Německa. S tak blbým názvem by stejně „venku“ asi nikoho moc neuchvátili. Ale jinak docela dobrá muzika, pokud od nich nečekáte nějaké převratné výkony. Něco mezi novým Debustrolem a starým Arakainem... ti taky zůstávají na mapě, jenže ČR.

 Přidejte svůj názor

ŠotouŠ

Hodnocení

Autor
5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 46:35

www.moshquito.de

Skladby

  1. Animals
  2. Do What You Want
  3. Worlds End
  4. Hunting Demon
  5. Cold Grave
  6. Liquid Killer
  7. No Respect
  8. Your Pleasure Is Your Pain
  9. Flesh

Diskografie

World‘s End (2001)
Secrets (1998)