EARDELETE - Zombielogy

EARDELETE - Zombielogy

EARDELETE - Zombielogy

EARDELETE - Zombielogy

Jedna, dvě, zombie jde. Sotvaže se nad grindovými tuzemci NEGLIGENT COLLATERAL COLLAPSE završil čerstvý hliněný rov, užuž se z něj vynořila nezdravě bledá ruka a za ní i kompletní pětihlavá zombie s příznačným názvem EARDELETE. Hlad po hudbě byl zřejmě silnější než cokoliv jiného, a tak grindoví pohrobci spojili své síly a sešli se znovu, momentálně s chutí zahrát si poněkud pomaleji, zato však s výrazně nepřehlédnutelnou image.

Pomnožní zombie a všechno, co se točí kolem nich, samozřejmě nejsou žádným zásadně novým tématem, EARDELETEnicméně do jisté míry je to skutečně fenomén, který nedá člověku spát. Vždyť si kupříkladu vezměte jen celý ten seznam filmů s notoricky známou tématikou nemrtvých, který následoval po legendárním debutu režiséra George A. Romera z roku 1968 „Noc žijících mrtvých“, a který se (předpokládám, že pouze prozatím) zastavil až na Romerově návratu ke kořenům v „Zemi mrtvých“ (2005 – některé sekvence z tohoto filmu, jak jinak, rovněž tvoří ilustraci celkem pěkně zpracovaného bookletu „Zombielogy“). Fyzikální proces, který mrtvého přivede zpět k vitálním projevům, typické návyky a vzorce chování nemrtvých a způsoby, jak lze podobné jedince sprovodit ze světa, to všechno jsou pomyslné otazníky, které vždy lákaly k zodpovězení, a nejinak tomu je i v případě EARDELETE. Také oni zkoumají tajemství světa pohybujícího se a myslícího nahnilého lidského masa, a to způsobem jim nejvlastnějším, totiž grindem, „zpacifikovaným“ protentokráte death metalovým ředidlem. Je asi jasné, že „Zombielogy“ tím pádem nemůže skrývat bůhvíjaké dílo, na druhou stranu je však třeba uvést, že EARDELETE se mohou pochlubit poměrně řízným a energickým servisem, neztrácejícím se ve vlastním jednotvárném výrazu. Přispívá k tomu nejen opravdu chorobný projev vokalisty Paula, ale zejména na danou hudební oblast poměrně povedené riffy (příkladmo „D. A. D.“ nebo „Weaknesses“) a až do konce dotažená snaha o zpestření (do děje vtahující melodičtější pasáž v „Craving For Human Flesh“).

Nic složitějšího se ovšem nekoná a tak je situace kolem konečné volby zcela jasná. Potrpíte-li si na extrémnější metalovou potměchuť, můžete s klidným svědomím EARDELETE prubnout a nejspíš nebudete zklamáni. A není-li tomu tak, věřím, že „hostující“ poslech (tak jako ten můj) rovněž nebude znamenat nic negativního. Už snad jenom pro onen respekt ze zombie.

 2

Louis

Verdikt

Jedna, dvě, zombie jde, tři a čtyři, k tobě míří, pět a šest, kříž vem´ v pěst, sedm, osm, ztratíš rozum, devět, deset, víš, že se už nevzbudíš.

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 31:23

Produkce: Robocop
Studio: Music Hell studio

www.eardelete.wz.cz

Sestava

Skladby

  1. Zombie Powers
  2. D.A.D.
  3. Craving For Human Flesh
  4. D.O.D.
  5. Weaknesses
  6. Dissect, Morgue, Corpse, Suppurate
  7. Contamination
  8. Ulcer/Ulceration/Ulcerative Colitis
  9. Walking Dead

Diskografie

Zombielogy (2007)