A DAY TO REMEMBER - For Those Who Have Heart

A DAY TO REMEMBER - For Those Who Have Heart

A DAY TO REMEMBER - For Those Who Have Heart

A DAY TO REMEMBER - For Those Who Have Heart

Je to zvláštní. A DAY TO REMEMBER hrají přesně ten typ muziky, která mi zvykne jít dost na nervy a kterou já v mnoha případech považuji za absolutně podbízivou. Patří však do nepříliš početné skupiny kapel, které zaujmou především tím, jak si bez problémů dokáží s nástrahami melodického punkrocku bez toho, aniž by po poslechu jejich muziky zůstala na jazyku nepříjemná pachuť z umělého sladidla.

A DAY TO REMEMBERJejich nové album jehož název „For Those Who Have Heart“ sice může svádět k myšlence na další sbírku sladkobolných písní o nenaplněných středoškolských láskách, ovšem skutečnost je naštěstí mnohem příjemnější. Pětice pocházející z americké Floridy sice hrne klasickou americkou melodiku s dominujícím vypjatým vokálem balancujícím na hraně sladkobolného kýče. Kytarové riffy plné slunce a vysokých mořských vln pohlcují svým nepředstíraným optimismem. Není pochyb o tom, že takhle nějak to tihle kluci opravdu i cítí. Přestože v zásadě znějí jako všechny ostatní kapely a spolehlivě je tak můžeme zařadit do současného proudu emo/hc/punk kapel, cítím z jejich počínání něco, co mě na rozdíl od mnohých jejich žánrových souputníků nenutí po několika minutách vyhodit disk z přehrávače. Snad za to můžou mnohé příjemné melodie a hlavně refrény, které sice nepředstíraně útočí hlavně na city, avšak v jejich arsenálu je optimální a snesitelná dávka patosu.

Skutečně se mi těžko popisuje hranice, která u mě v tomto žánru odděluje neakceptovatelnou nasládlost od přijatelného množství  vlezlých melodií a militantního optimismu. A DAY TO REMEMBER se na svém novém albu pohybují v té pozitivnější poloze a tudíž s „For Those Who Have Heart“ nemám nejmenší problém.

CD k recenzi poskytli Day After records
Day After records

 Přidejte svůj názor

Dalas

Verdikt

Příjemná sbírka punkrockových písní plných zdravě nakažlivého optimismu.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 42:39

Produkce: Eric Arena & A DAY TO REMEMBER
Studio: Zing Studios, Westfield (USA)

www.adtrrock.com

Sestava

Skladby

  1. Fast Forward To 2012
  2. Speak Of The Devil
  3. The Danger In Starting A Fire
  4. The Plot To Bomb Panhadle
  5. Monument
  6. The Price We Pay
  7. Colder Than My Heart, If You Can Imagine
  8. Show 'Em The Hopes
  9. A Shot In The Dark
  10. Here's To The Past
  11. I Heard It's The Softest Thing Ever
  12. Start The Shooting

Diskografie

For Those Who Have Heart (2007)
And Their Name Was Treason (2006)