HATE ETERNAL - The Perilous Fight

HATE ETERNAL - The Perilous Fight

HATE ETERNAL - The Perilous Fight

HATE ETERNAL - The Perilous Fight

Mocný triumvirát s Erikem Rutanem v čele nás koncem minulého roku obšťastnil svým prvním DVD nosičem pořízeným během loňské koncertní šňůry. Řádění těchto chlapíků jsme nezůstali ušetřeni ani v našem hlavním městě, ovšem záznam, který skrývá tento kotouček, byl natočen o několik dní později v Londýně.

HATE ETERNALRozzuřený zubící se vlk, který nám hrozí z obalu DVD, plně vystihuje ducha hudby HATE ETERNAL. Technicky bravurně zvládnutý brutální a rychlý death metal jsme už na těchto stránkách několikrát podrobili pochvale a nejinak tomu bude i v tomto případě. Příjemná klubová atmosféra, ne nepodobná té z pražských Klánovic, živému hraní Rutanovců náramně sedí. Ti od začátku nasazují naprosto zběsilé tempo, až člověk čeká, kdy to takříkajíc s nimi na pódiu sekne. Nic takového se naštěstí nekoná. Kurz nastolený první skladbou „Two Demons“, která zároveň i otevírá album, na jehož podporu bylo toto turné uspořádáno („I, Monarch“ z roku 2005), setrvá po celou dobu tohoto vystoupení. Rychlé anihilační kolekce plné Rutanových technických fines a smrtelně přesného bubnování Rena Kiilericha skvěle fungují i v živém provedení. Je to kromě jiného i díky velmi dobrému zvuku, jenž si z tohoto disku můžete plně vychutnat. Ač londýnský klub Garage nevyniká zrovna skvělými světly, kamery umístěné jak za pódiem, tak pod ním místy doslova čarují a přestože hlavně ty pódiové vedou se světlem mnohokráte takřka nerovný boj, obrazová složka se dá hodnotit pozitivně. Určitě i její provedení napomáhá ve vašem obýváku navodit dusnou atmosféru malého a zaplněného klubu.

Samozřejmě, že ani tentokráte to nebude bez bonusů. Těch je hned několik. Hlavně zvukové hračičky a muzikantské fajnšmekry potěší exkurz do studia Mana, které si Erik Rutan zřídil ve svém domě na Floridě. O tom, že se v jeho útrobách skrývá zařízení úctyhodné peněžní hodnoty (a nejen té). nemusíte ani na chvíli pochybovat. Na tento plynule navazuje u DVD metalových kapel už takřka povinných několik alkoholicko-zábavných záběrů z domácího videa. Máme zde i 3 videoklipy. První pochází ještě z předchozí desky „King Of All Kings“ z roku 2002, konkrétně ke skladbě „Powers That Be“, jehož provedení by se s přihmouřením obou očí dalo nazvat jako standardní. O poznání lépe jsou na tom další dva kousky náležící k poslední desce „I, Monarch“. Stejnojmenné skladbě i té s názvem „The Victorious Reign“ jejich poměrně jednoduché, avšak technicky dobře a hlavně účelně zvládnutá videa svědčí. No a když už se vám zdá, že je té hudby až příliš, je tady rozhovor s kapelou, který vám kromě mnoha jiných věcí definitivně objasní fakt, že Erik Rutan — chlapík s tváří mladého Arnolda Schwarzeneggera — není tak zlý pořízek, jak se tváří na pódiu.

HATE ETERNAL při tvorbě svého prvního DVD použili tradiční šablonu a bez nějakých zbytečných spekulací tak udělali to nejlepší co mohli. Klasické schéma ve složení koncert, rozhovor plus další bonusy tak v rámci možností nemá vážnějších nedostatků. Zkrátka a jasně: vychutnejte si koncert jedné z nejlepších současných deathmetalových kapel!

 4

Dalas

Verdikt

Podařené DVD současné deathmetalové špičky. Erik Rutan a jeho banda v plném nasazení!

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-
Čtenáři
9,5 / 10

Další informace

Produkce: Erik Rutan

Live at The Garage, London - 4. 6. 2006

Videoklipy:
The Powers That Be
I, Monarch
The Victorious Reign

Bonusy:
Rozhovor + Behind The Scenes At Mana Studios

Sestava

Skladby

  1. Two Demons
  2. Servants Of The Gods
  3. The Victorious Reign
  4. Dogma Condemned
  5. I, Monarch
  6. Behold Judas
  7. The Obscure Terror
  8. The Know Our Enemies
  9. Powers That Be
  10. By His Own Decree
  11. Sons Of Darkness
  12. King Of All Kings

Diskografie

Upon Desolate Sands (2018)
Infernus (2015)
Phoenix Amongst The Ashes (2011)
Fury & Flames (2008)
The Perilous Fight (DVD) (2006)
I, Monarch (2005)
King Of All Kings (2002)
Conquering The Throne (1999)
Engulfed In Grief / Promo 97 (split s ALAS) (1997)