ABHORRENCE - The Blood Of Hatred

ABHORRENCE - The Blood Of Hatred

ABHORRENCE - The Blood Of Hatred

ABHORRENCE - The Blood Of Hatred

Jako reklama na malinovou šťávu vypadá obal včetně bookletu (mimochodem povedeného) nového alba bratislavských nesmlouvavců ABHORRENCE. Předchozí zásek jménem „Burial Of Evil“ potěšil svým tahem na branku a zručnou instrumentací. Po dvou letech, již bez kytaristy Mikity, se Slováci pokoušejí o totéž. Co upoutá hned jako první, je kromě již zmiňovaného krvavého artworku krystalický zvuk pocházející ze šaľského studia Moonset Paladis. Samotné hudební směřování doznalo jen minimum změn. ABHORRENCE napevno zakotvili v metalcoreových vodách a nadále dokazují, že zde se cítí nejlépe.

ABHORRENCENa „The Blood Of Hatred“ registrujeme ještě patrnější snahu o přímočařejší přístup. Ubylo vyhrávek či sólíček a dopředu se nekompromisně tlačí hlavně riffující kytary a neúnavná rytmika. Sekané tempa a stopky jako z učebnice metalcoreového hoblování, uřvaný vokál někde na pomezí hc štěkání a growlingu přednášející klasické texty o těžkém životě v současném světě a máme zde dokonalou žánrovou nahrávku. Jednou z její největších devíz je, že odsýpá ve velmi rychlém tempu a že z ní sálá nefalšovaný zápal pro věc, kterým ABHORRENCE bezpochyby disponují. Pozitivum bych viděl i v poměrně skromné stopáži, která o něco málo přesahuje délku 20 minut. Přesto mi však oproti „Burial Of Evil“ něco chybí. Snad přeci jen menší celková variabilita aranžmá, což je důsledek již zmiňované snahy o větší přímočarost. Jakoby část původního organizmu kapely s odchodem Mikity odumřela.

ABHORRENCE však stále nepostrádají potřebný tah na branku a v rámci naší scény máme co dělat se špičkovou žánrovou nahrávkou vyšperkovanou výbornou produkcí.

ABHORRENCE

 7

Dalas

Verdikt

ABHORRENCE setrvávají ve svém metalcoreovém směřování, což se jim daří stále velmi dobře, avšak postrádají sílu předchozího počinu.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,2 / 10

Další informace

Stopáž: 20:57

Produkce: ABHORRENCE
Studio: Moonset Paladis

www.myspace.com/abhorrence

Sestava

Skladby

  1. Without Learning There Is No Knowing
  2. The Blood Of Hatred
  3. Final Goodbye
  4. Honesty & Trueness
  5. A Punishment For Every Crime
  6. Always And Forever

Diskografie

This World Is Dead... (2009)
The Blood Of Hatred (2006)
Burial Of Evil (2004)