STRIKE ANYWHERE - Dead FM

STRIKE ANYWHERE - Dead FM

STRIKE ANYWHERE - Dead FM

STRIKE ANYWHERE - Dead FM

Sluneční kalifornské pláže, které omývají vysoké mořské vlny, přímo vybízející k surfování. To je nejideálnější kulisa pro konzumaci muziky, kterou produkují mnohé kapely a kterou produkují i borci ze STRIKE ANYWHERE. „Dead FM“ je už jejich třetím albem a prvním u zavedeného sanfranciského labelu Fat Wreck Chords. Jak už to u každé hudební scény chodí, najde se hromada špatných kapel a menší množství těch dobrých. Troufám si tvrdit, že STRIKE ANYWHERE náleží pozice v tom méně početném pelotonu. K tomuto tvrzení mám hned několik důvodů. V první řadě je to upřímnost, která z jejich hudby číší. Svůj v dobrém slova smyslu podbízivý melodický punkrock / hardcore servírují bez zbytečných patetických a vlezlých melodických linek, toliko typických pro mnohé kapely hrající tento žánr. Poslech „Dead FM“ tak neevokuje srdceryvné a směšné scény z prostinkého seriálu o americké středoškolské mládeži, právě naopak, přinutí k zamyšlení nad faktem, že i takováto typicky zámořská muzika má něco do sebe. Že nepostrádá energii a drive a příjemně chytlavé melodie. To vše STRIKE ANYWHERE nabízejí mírou vrchovatou.

STRIKE ANYWHERE

Čtrnáctka skladeb kolem vás prosviští s rychlostí té nejlepší surfařské mořské vlny a bez zbytečně nasládlé pachuti na jazyku. Tahle pětice se do toho v mnoha momentech umí i slušně punkově opřít, jako například ve skladbě „Speak To Your Empty Pockets“. Společným znakem všech čtrnácti kousků jsou pak výrazné, častokrát sborové refrény. Na albu se mi líbí hlavně jeho nepředstíraná optimistická nálada nutící přinejmenším k alespoň otevření piva, když už se v okolí zrovna nekoná žádná party. Album doslova napěchované svižnými hitovkami a nakažlivou atmosférou lze doporučit jako ideální soundtrack k dobrému duševnímu rozpoložení bez strachu z přesycení způsobeným opakovaným poslechem. Prostě pohoda.

CD k recenzi poskytli Day After records
Day After records

 2

Dalas

Verdikt

Svižné melodické punkrockové album plné šťavnatých hitovek s nepředstíranou melodikou. Deska, které lze bez problémů věřit.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 31:17

Produkce: Brian McTernan & STRIKE ANYWHERE

www.strikeanywhere.org

Sestava

Skladby

  1. Sedition
  2. How To Pray
  3. Prisoner Echoes
  4. Instinct
  5. The Promise
  6. Speak To Our Empty Pockets
  7. Two Thousand Voices
  8. Hollywood Cemetary
  9. Allies
  10. Gunpowder
  11. Dead Hours
  12. Iron Trees
  13. House Arrest
  14. Ballad Of Bloody Run

Diskografie

Dead FM (2006)
Exit English (2003)
Chorus Of One (EP) (2001)
Change Is A Sound (2001)
Underground Europe: The 1999 Demos (2001)
Bread Or Revolution (EP) (2000)