GURKHA / MALIGNANT TUMOUR - Drinking From The Skulls Of Dead Gods / R'n'R Engine

GURKHA / MALIGNANT TUMOUR - Drinking From The Skulls Of Dead Gods / R'n'R Engine

GURKHA / MALIGNANT TUMOUR - Drinking From The Skulls Of Dead Gods / R'n'R Engine

GURKHA / MALIGNANT TUMOUR - Drinking From The Skulls Of Dead Gods / R'n'R Engine

Patnáct let – to už je věru pro existenci kapely úctyhodná doba. Ani se nechce věřit, že tohoto věku dosáhli i borci z MALIGNANT TUMOUR. Ačkoliv oslavenci jsou tady právě tihle Ostraváci, podarovaní tady budeme tentokráte my, protože kapela pro své věrné připravila dárek v podobě split CD s anglickými GURKHA. Toto je vyvedeno ve velice slušivém provedení ve formě netradičního digipacku, který si můžete otevřít jako okno ve vašem domě.

MALIGNANT TUMOURUž v recenzi na předchozí počin MALIGNANT TUMOUR jsem se nikterak netajil tím, že mi jejich současná podoba imponuje. Svému stylu zůstávají věrni i na své polovině tohoto splitka, respektive jej ještě více rozvíjejí, nebo lépe řečeno směřují do vod klasického metalového rock ´n´ rollu. Už z názvu nahrávky a hlavně některých skladeb je patrné, že se bude produkovat zejména poctivý kytarový retro sound. Tato momentálně již čtveřice svými šesti novými skladbami (plus sedm bonusových kousků původně ze splitka s LYCANTROPHY) dokazuje, že se v tomto staromilském řádění zcela našla. Nové kusy totiž hýří odvázanou náladou a doslova zvedají ze židle. Punková tempa, na která se nalepují hoblující kytary a Bilosův chřaplák, mají životodárný účinek a dokáží do vás napumpovat dostatek optimistických myšlenek. Mám-li některý vál vyzdvihnout, tak to bude jednoznačně pátá skladba v pořadí, absolutně chytlavá „Saddam Hussein Is Rock´N´Roll“. MALIGNANT TUMOUR prostě jedou na plný plyn. S podporou kvalitního zvuku a vlastního zápalu pro věc jsou tady s další výbornou nahrávkou!

http://www.insanesociety.net/malignant/

8 / 10

GURKHAJeště do vyšších otáček ženou svoji tvorbu angličtí GURKHA. S Ostraváky je pojí žánrová příbuznost, avšak tahle čtveřice je ještě více ponořena do crustových vod, díky čemuž působí divočejším a neučesanějším dojmem. Nefalšovaný punkový feeling dodává skladbám ten správný koncertní říz a hluboký vokál Pigseyho lehce připomene starého mazáka Lemmyho. S jistotou se dá říci, že i GURKHA servírují čistokrevný rock ´n´ roll, leč pravda v poněkud neurvalejší podobě, což rozhodně není na škodu. V instrumentálně kvalitním provedení a slušném zvukovém kabátku se tak jedná o lahůdku pro příznivce divokých večírků a nespoutaného stagedivingu.

7,5 / 10

http://gurkhapunk.co.uk

Insane Society Records mají na svědomí velice povedené splitko, a to ve všech směrech. Obsahuje totiž kvalitních hudební materiál, skvělý obal a navíc ještě i multimediální stopu nabízející zajímavé informace o obou zúčastněných kapelách. Jednoduše řečeno – další příjemný exponát do sbírky!

 Přidejte svůj názor

Dalas

Verdikt

Podařené splitko dvou nesmlouvavých a stylově spřízněných kapel. MALIGNANT TUMOUR ve výtečné formě a GURKHA coby velice důstojní sparingpartneři na této ďábelské jízdě.

Hodnocení

Autor
-
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 50:28

insanesociety.net

Sestava

Skladby

  1. Monster Madness (MALIGNANT TUMOUR)
  2. Hellgate Ostrava (MALIGNANT TUMOUR)
  3. The Biggest Band (MALIGNANT TUMOUR)
  4. Jack In Head (MALIGNANT TUMOUR)
  5. Saddam Hussein Is Rock'N'Roll (MALIGNANT TUMOUR)
  6. Gurkha (MALIGNANT TUMOUR)
  7. Shadow Mankind (bonus - MALIGNANT TUMOUR)
  8. Hammer And Anvil (bonus - MALIGNANT TUMOUR)
  9. Behind The Mirror (bonus - MALIGNANT TUMOUR)
  10. Low Life (bonus - MALIGNANT TUMOUR)
  11. Commands From The Oval Throne (bonus - MALIGNANT TUMOUR)
  12. Brigade Of Whores (bonus - MALIGNANT TUMOUR)
  13. Another Trap (bonus - MALIGNANT TUMOUR)
  14. Wipe That Fuckin' Smile Off Your Face (GURKHA)
  15. Retardant (GURKHA)
  16. Disgruntled Ex-Worker (GURKHA)
  17. Beaten Down (GURKHA)
  18. The Weight (GURKHA)
  19. End-Time (GURKHA)
  20. Infernor (GURKHA)
  21. Gurkha (GURKHA)