BLUDGEON - World Controlled

BLUDGEON - World Controlled

BLUDGEON - World Controlled

BLUDGEON - World Controlled

Tak to vidíte, pan DeMaio na stará kolena trochu odrostl koženému korzetu, na chvilku opustil svérázný svět plný chrabrých bojovníků a jal se vykročit v ústrety poměrně netradiční výzvě. Svůj instrument i svoji fantazii tentokráte nechal někde v tourbusu MANOWAR a raději zamířil do studia, kde už ho netrpělivě očekávala horká producentská stolička i osádka chicagských BLUDGEON. Je celkem známo, že tento (prý death metalový) objev byl vytažen na světlo denní právě díky aktivitě DeMaiova labelu Magic Circle Music. Spolupráce se ukázala jako plodná, a tak po nahrávce „Crucify The Priest“ a následném živáku vychází i další řadové album, tentokráte s titulkem „World Controlled“.

BLUDGEONPakliže jste si pozorně přečetli úvodní odstavec, jistě vás zarazila formulace „prý death metalový objev“. Ano, díky „Crucify The Priest“ se o BLUDGEON psalo jako o nadějné kapele, která jednou může výraznou měrou promluvit do dění na extrémní scéně. Onu převratnou nahrávku jsem dosud neslyšel, ovšem hned z kraje se musím přiznat, že těch několik málo povinných chvil ve společnosti „World Controlled“ mi veškerou chuť do jejího poznávání spolehlivě vzalo. S death metalem mají BLUDGEON skutečně jen pramálo společného, jejich produkce by se dala spíše označit za mix hrubozrnného power metalu a sterilního thrashe. Taktéž vokalista Mark Duca nedisponuje žádným očekávaným growlem, ale pouze nátlakovým (a mimochodem ve své monotónnosti naprosto ubíjejícím) vokálem, se kterým by se uplatnil maximálně tak v řadách nějaké začínající HC kapely. Nahrávka postrádá drive, je prosta veškerých (dokonce i těch nejvíce klišovitých) oživovacích momentů, o nějaké atmosféře pak snad raději ani nemluvě. Nebohý posluchač nedostane za celých 40 minut k dispozici jediný záchytný bod a celou kolekci jedenácti zcela identických položek si musí do slova a do písmene protrpět. Skutečně nechápu, proč DeMaio do svého labelu zlanařil takto špatnou a vyloženě neperspektivní kapelu. Frontman MANOWAR už asi opravdu ztratil veškerou soudnost, ostatně poslední aktivity jeho domovské kapely to jen a jen dokazují. Bídnou úroveň „World Controlled“ ještě podtrhují slabomyslné texty nebo úplně zpřeházený seznam skladeb na backcoveru.

Závěr dnešní recenze nebudeme raději moc protahovat. BLUDGEON prostě natočili opravdu špatnou desku, které se všichni racionálně smýšlející jedinci dozajista vyhnou hodně velkým obloukem. Vůbec si nedovedu představit, že se „World Controlled“ stane albem, jenž zaujme byť jediného posluchače. Nahrávka, která jest odsouzena k trvalému pobytu na samém dně nejtemnějšího z recenzentových šuplíků.

 4

Reaper

Verdikt

BLUDGEON natočili opravdu špatnou desku, které by se všichni soudní jedinci měli vyhnout hodně velkým obloukem. Vůbec si nedovedu představit, že se „World Controlled“ stane albem, jenž zaujme byť jediného posluchače. Nahrávka, která jest odsouzena k trvalému pobytu na samém dně nejtemnějšího z recenzentových šuplíků.

Hodnocení

Autor
2,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 37:26

Produkce: Joey DeMaio
Studio: Haus Wahnfried Studios

www.bludgeon.tv

Sestava

Skladby

  1. Unholy Murder
  2. Carnage Begins
  3. Bitter Emptiness
  4. Consumed
  5. Infidel
  6. World Controlled
  7. Save Your Servant
  8. Refuse The Truth
  9. Hunt Or Be Hunted
  10. Awakening
  11. Out Of Reach

Diskografie

World Controlled (2006)
Crucified Live (2003)
Crucify The Priest (2002)
Inner Hell (1998)