UNDER SIEGE - Days Of Dying Monuments

UNDER SIEGE - Days Of Dying Monuments

UNDER SIEGE - Days Of Dying Monuments

UNDER SIEGE - Days Of Dying Monuments

Metalcoreová pandemie se šíří Evropou a jejího řádění nejsou ušetření ani v sousedním Německu, kde kapely vyznávající tento styl přicházejí se stále novými a novými nahrávkami. Pětice slyšící na jméno UNDER SIEGE však nepatří k žádným jachtařům, kteří by byli nuceni napnout plachtu vždy tím správným (rozuměj trendovým) směrem. Kapela svůj melodický hardcore totiž piluje už nějaký ten rok a nové album „Days Of Dying Monuments“ lze považovat za jednoznačný vrchol jejich dosavadního snažení. Mé první setkání s touto úderkou proběhlo před dvěma lety, kdy kapela odehrála set na Hit The Pit Festu. Tehdy měli UNDER SIEGE tu smůlu, že celý maratón startovali, takže jejich řízné muzice se nedostalo adekvátní odezvy.

UNDER SIEGETo se však zcela určitě brzy změní, protože s novou deskou si kapela dost razantně řekla o zvýšený zájem žánrových fanoušků. Pravda, materiál na ní obsažený asi těžko nějakým výraznějším způsobem promluví do dalšího směřování žánru jako takového, ale popravdě řečeno, na dnešní přesycené scéně dokáže potěšit i kvalitně odvedený standard, zachovávající si ty nejlepší atributy svého stylu. A těmito UNDER SIEGE určitě disponují. Nahrávce nechybí razantní rytmika, úderné riffy, které dokáží pohladit příjemnou melodií anebo zválcovat svým nekompromisním nástupem. Vokál Henninga Lühriga vykazuje typické metalcoreové křiklounské parametry. V tomto směru lze těžko hledat nějaké novum. Podíváme-li se však na hudbu této pětice poněkud důkladněji, zjistíme, že kapela dokáže složit kvalitní a poutavé skladby s (v rámci žánru) hitovým potenciálem. Například třetí a zároveň i titulní „Days Of Dying Monuments“ bych si dovolil označit i za jednu z nejlepších skladeb, co jsem v metalcoru za poslední dobu slyšel. Přímočarého tahu na branku je docíleno použitím drtícího kytarového riffu a melodického refrénu. Podobně si pak v různých obměnách UNDER SIEGE počínají i v dalších skladbách, díky čemuž vás těch bezmála 40 minut dokáže příjemně bavit.

Z metalcoru se stal soudobý trend, což mu však nikterak neubírá právo na existenci a hlavně to neznamená, že není schopen nabízet kvalitní desky. Jednu takovou jsem právě recenzoval.

 Přidejte svůj názor

Dalas

Verdikt

Metalcore. Metalcore. Metalcore... Kvalitní metalcore!

Hodnocení

Autor
7,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 38:43

Produkce: Kristian Kohlmannslehner

www.undersiege.cc

Sestava

Skladby

  1. Dawn Of Ages
  2. Nightmare Engineer
  3. Day Of Dying Monuments
  4. The Great Depression
  5. Test In Ruins
  6. Bloddred Ink, Crimson Paper
  7. To An End
  8. At The End Of All Days
  9. Hate Crime
  10. Suffocate The Weak
  11. Skip
  12. In The Shelves

Diskografie

Days Of Dying Monuments (2006)
Ten Angry Men (split CD with A Traitor Like Judas) (2004)
After The Flood (2003)