SCARS OF TOMORROW - The Horror Of Realization

SCARS OF TOMORROW - The Horror Of Realization

SCARS OF TOMORROW - The Horror Of Realization

SCARS OF TOMORROW - The Horror Of Realization

Tento album je vskutku komplikovanou záležitosťou. Som veľmi rád, že sa dostal do rúk mne a nie niektorému z mojich nevďačných kolegov, v rukách ktorého by sa zmenil na fackovacieho panáka. Treba povedať, že by sa tak stalo neprávom, pretože je naozaj dobrý. Ale, ako vravím, je to trochu zložité.

SCARS OF TOMORROWV živote každého hudobného žánru príde k momentu jeho kvalitatívneho a kvantitatívneho nasýtenia. K bodu, za ktorým zostávajú pre kritické uši fanúšikov zaujímaví iba skutoční lídri štýlu – žraloci s najhrubšou kožou a najostrejšími tesákmi. Predstavte si heavy metalové albumy po roku 1985. Alebo death metalové po roku 1994. Na bojisku v oboch prípadoch zostávali iba tí najlepší, víťazi so zásobníkmi plnými zaujímavých nápadov a hlavne víziou ďalšieho vývoja svojho hudobného výrazu. Presne v takejto istej situácii sa v roku 2006 ocitol aj metalcore. Nová vlna amerického heavy metalu už ani náhodou nie je novou, dokonca aj v našich končinách sa už začínajú vynárať vcelku zaujímavé kapely hrajúce túto fascinujúcu odnož tvrdej muziky.

SCARS OF TOMORROWS prihliadnutím ku všetkým týmto skutočnostiam treba k pozitívnemu hodnoteniu dosky „The Horror Of Realization“ nemalú dávku riadneho fanúšikovstva a zanietenia pre moderný americký metal. Čo to budem tajiť, mne našťastie nechýba. Hyperaktívna banda mladíkov z Kalifornie (v priebehu necelých štyroch rokov vydali päť albumov) mi je teda naozaj sympatická. Najmä tým, s akým zanietením stavia zaujímavé masívne gitarové hradby po vzore DEFTONES či POISON THE WELL na základoch z poctivého hardcoru. Nie nadarmo sú SCARS OF TOMORROW z Orange County, rovnako ako svalnatí hácečkári THROWDOWN. Energie majú na rozdávanie, inštrumentálne kvality im nechýbajú, len tej invencie by mohlo byť trochu viac. Veľmi ťažko sa v ich prípade vypichuje niečo, čo by som rád odporučil aj poslucháčovi, ktorý hľadá v hudbe originalitu, prípadne aspoň minimálny posun za hranice žánru. V prípade SCARS OF TOMORROW sa žiaľ nič podobné nekoná. Je to proste „iba“ kvalitný metalcore.

Z pôvodne plánovaných „objektívnych“ šiestich bodov fanúšikovsky pridávam jeden navyše kvôli skladbám „The Struggle“ a „The Hidden Grudge“. V tej prvej vďaka nádhernej melodickej gitarovej linke, v druhej, nemenej vydarenej, potešilo spevácke hosťovanie Alexa Varkatzasa z ATREYU. Na ďalší album od SCARS OF TOMORROW určite nebudem striehnuť nedočkavo ako na novinky od KILLSWITCH ENGAGE, TRIVIUM alebo HATEBREED, tak či onak, fanúšikom new metalu hudbu tejto nádejnej formácie vrelo odporúčam!

CD k recenzi poskytli Day After records
Day After records

 2

Rudi

Verdikt

Energie majú na rozdávanie, inštrumentálne kvality im nechýbajú, len tej invencie by mohlo byť trochu viac. Veľmi ťažko sa v ich prípade vypichuje niečo, čo by som rád odporučil aj poslucháčovi, ktorý hľadá v hudbe originalitu, prípadne aspoň minimálny posun za hranice žánru. V prípade SCARS OF TOMORROW sa žiaľ nič podobné nekoná. Je to proste „iba“ kvalitný metalcore.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 36:29

Produkce: Matt Bayles
Studio: Litho Studios, Seattle, Washington

www.scarsoftomorrow.net

Sestava

Skladby

  1. The Constant Horror Of Reality
  2. The False Love In Lust
  3. Murderers And Madmen
  4. Ssnova
  5. The Hidden Grudge
  6. The Marks Of Time
  7. The Unknown
  8. 4Smith
  9. This Autumn Bleeding
  10. The Struggle
  11. Onthe15

Diskografie

Beginning Of (2006)
The Horror Of Realization (2005)
Rope Tied To The Trigger (2004)
Design Your Fate (2003)
All Things Change (2003)