FAIRY TALE - Sound Mirrors

FAIRY TALE - Sound Mirrors

FAIRY TALE - Sound Mirrors

FAIRY TALE - Sound Mirrors

Zvukové zrkadlenie od Slovenských FAIRY TALE ma priviedlo do obrovských rozpakov, pretože hoci sa mi ich tvorba páči, hodnú chvíľu som nemal odvahu pustiť sa do recenzovania. Prečo? No asi preto, že popísať ich neuchopiteľnú tvorbu je viac ako nemožné.

FAIRY TALEJe to world music? Scénická hudba? Elektronika? Rock? Pop? Jazz? Ja neviem... možno z každého tak trocha a možno niečo celkom iné. Nech som premýšľal akokoľvek dlho, nenapadlo ma nič, s čím by som ich produkciu mohol porovnať. FAIRY TALE je hudobným projektom Peťa Kravca (manažér AENEAS a ex-manažér CHILL ON THE SUN) a Babo Kolárikovej (AENEAS, ex-CHILL ON THE SUN). Hudobná rozprávočka sa začína skladbou „Crystal“, v ktorej sa prelínajú sample, loopy a klávesy s beztextovým, takpovediac etnickým spevom Barborky. V podstate jednoduché a stále sa opakujúce hudobné motívy v kombinácii s dokonalým výkonom speváčky robia z tejto skladby skvost. V druhej skladbe „Theo“ je hudba doplnená aj o klasickejšie nástroje, ako je gitara, basgitara a husle. No gró muziky je stále v samploch a speve. Spev je už od tejto skladby dokonca miestami otextovaný. Tretia „Not Feel Love“, zaujme akustickou gitarou a nekonečným omieľaním jednoduchej vety v angličtine, ktoré aj napriek tomu nenudia ani chvíľku. „Not Feel Love“ plynulo prejde do predposlednej, zasnívanej „Sun & Moon“, na začiatku ktorej si vypočujeme krásny rozprávkový motív. V „Sun & Moon“ je spevu poskromnejšie, no na druhej strane ju ozvláštňuje zaujímavo nazvučené gitarové sólo a jednoduchý basový podklad. Krokmi a otvárajúcimi sa dverami začínajúca „Bonsai“ prekvapí bohatým vokálom v angličtine, ktorý sa plynulo strieda so slovenčinou, kombinovaný s mierne „nasratým“ detským hlasom.

FAIRY TALEV prípade tohto digipaku, ktorý sa mi dostal do rúk, neváham ani chvíľku a udeľujem plný počet bodov. Nie je podstatné to, či ide o world music, či niečo celkom iné... toto neriešim. Čo riešim? Že ide o nesmierne originálny projekt, na našej scéne doslova nevídanú záležitosť. Hudba tohto zoskupenia určite nebude pre široké masy, no určite dokáže niekoho potešiť. Škoda jedine krátkej stopáže, aj keď možno práve to je plusom...

 4

Koscj

Verdikt

Nie každodenný mix world music, scénickej hudby, elektroniky a mnohých ďalších... Originálna hudobná záležitosť s vynikajúcim ženským vokálom, nie pre masy, ale pre fajnšmekrov.

Hodnocení

Autor
10 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 23:00

Produkce: Pikey
Studio: Džem štúdio

www.fairytale.sk

Sestava

Skladby

  1. Crystal
  2. Theo
  3. Not Feel Love
  4. Sun & Moon
  5. Bonsai

Diskografie

Loveland (2011)
Dream (2008)
Sound Mirrors (2005)