THE AUTUMN OFFERING - Revelations Of The Unsung

THE AUTUMN OFFERING - Revelations Of The Unsung

THE AUTUMN OFFERING - Revelations Of The Unsung

THE AUTUMN OFFERING - Revelations Of The Unsung

Victory Records jsou vydavatelem velmi agilním, neustále vytahujícím z rukávu nové a nové nadějné mladé skupiny. Jednou takovou by měli být i THE AUTUMN OFFERING. A jak už to tak bývá, po příchodu k zavedenému vydavateli je třeba skupinu co nejrychleji zviditelnit! Není tedy nic jednoduššího, než vzít nějaký starší materiál a vydat ho znovu. To je případ i alba „Revelations Of The Unsung“, které poprvé vyšlo už v lednu 2004. Teď jsou tu ale Victory Records, kteří se touto reedicí pokoušejí strhnout pozornost ke své nové stájové posile. No popravdě řečeno, nevím jestli je to v tomto případě úplně nejšťastnější řešení, protože to, čím oprášený materiál upoutává je bohužel především obrovská nevyzrálost a nedotaženost jak hudby samotné, tak i produkční a zvukové stránky.

THE AUTUMN OFFERING

Přesto je však úvod alba hodně nadějný. Po krátké rozjezdové „The Great Escape“ totiž přichází „Revelation“, skladba představující kousek napěchovaný vším co patří k současné tváři americké metalové vlny. Bouře komplikovanější thrashové agrese je uzemňována do přímočařejší formy valivou strukturou, časté střídání tempa, akustická zklidnění i závěrečné sólo dělá skladbu hodně bohatou. Následný materiál bohužel nechává tento slušný kousek vyznít do prázdna. I nadále se objevují snahy o pestrost, působí ale nesystematicky a s přibývajícím časem se dostavuje i kolovrátkový pocit. THE AUTUMN OFFERING se sice stále snaží pokračovat v pestré hudbě, ale je cítit až křečovitá snaha tvářit se jako moderní skupina razící si cestu v dnešní americké vlně metalových kapel. Avšak scéna je již poněkud přesycená, navíc se v tomto případě ještě víc než u mnohých jejich kolegů projevuje fakt, že onen proud hrající si na objevitele nového stylu není ve skutečnosti nic jiného než šikovně produkčně ošetřené retro citující z klasického amerického thrash metalu s bohatým přikrášlováním severským melodickým přístupem. Aby to nebylo tak okaté, naroubuje se nějaký ten hardcoreový vliv a mnohý fanoušek si asi nechá nakukat, že NWOAHM je nějaký nový styl. THE AUTUMN OFFERING bohužel v plné nahotě odkrývají bolavou patu tohoto přístupu, kterou je až omračující neoriginalita a řekněme značná „neživotnost“ většiny takto tvořených alb, neboť v sobě nenesou příliš prvků, které by z jejich skladeb tvořily něco osobitého a snadno identifikovatelného. A tak pokud po poslechu „Revelations Of The Unsung“ něco zůstane, je to vzpomínka na jednu zajímavou skladbu a pak už jen pocit obyčejnosti.

THE AUTUMN OFFERING se bohužel zařazují do houfu průměrných skupin, na které se po poslechu jejich alba rychle zapomíná. Ale tohle je začátek, prvotina ještě nevybroušené skupiny, která má vše před sebou, neboť mnou zdůrazňovaná nadějná skladba „Revelation“ naznačuje, že potenciál se tu najít dá. Snad to cítí i pánové z Victory Records, takže už v květnu 2006 se skupina podívá do Audiohammer Studios, kde pod dohledem Jason Suecofa (GOD FORBID, TRIVIUM) nahraje své první album pro velkého vydavatele. Uvidíme ... Třeba se to povede.

CD k recenzi poskytli Day After records
Day After records

 Přidejte svůj názor

Noisy

Verdikt

„Revelations Of The Unsung“ je bohužel albem jediné kvalitní skladby, což je možná výhra pro případné příspěvky do exkluzivních kompilací, z alba, nesoucího se v intencích současné americké metalové vlny, to však nemůže udělat nic víc, než průměrné dílo, které jen na chvilku zajiskří něčím upoutávajícím.

Hodnocení

Autor
5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 38:15

Produkce: THE AUTUMN OFFERING

www.theautumnoffering.com

Sestava

Skladby

  1. The Great Escape
  2. Revelation
  3. Calm After The Storm
  4. Last Desperado
  5. Deflowered
  6. Doomed Generation
  7. Homecoming
  8. Bonds In Which We Break
  9. Shadows Of Betrayal
  10. Beginning’s End

Diskografie

Revelations Of The Unsung (reedice) (2006)
Revelations Of The Unsung (2004)