AMBROSIA, FLOWERS FOR WHORES, OWNBLISS - Košice, Butterfly club - 20. januára 2006

AMBROSIA, FLOWERS FOR WHORES, OWNBLISS - Košice, Butterfly club - 20. januára 2006

AMBROSIA, FLOWERS FOR WHORES, OWNBLISS - Košice, Butterfly club - 20. januára 2006

AMBROSIA, FLOWERS FOR WHORES, OWNBLISS - Košice, Butterfly club - 20. januára 2006

AMBROSIA, FLOWERS FOR WHORES, OWNBLISSS tradičným oneskorením začali akciu Košičania OWNBLISS. Táto kapela je projektom hudobníkov z viacerých košických kapiel (PROS & CONS, DEFENDER, SPADE). Na akcii sa predstavili už len s jedným spevákom, keďže druhý spevák žiaľ rady kapely opustil. OWNBLISS predviedli energickú nádielku metalového hardcore a podľa môjho názoru boli vynikajúci. Proste perfektné, našliapané a nenudiace vystúpenie kapely, ktorá by si zaslúžila pod pódiom v plnom klube aj nejaký ten pohyb, a nie len stuhnuté pokývavanie sa publika. Možno to bolo tým, že kapela otvárala večer, alebo tým, že ich ľudia ešte nepoznajú, pretože hudbou to nebude určite. Jedinú chybičku ich vystúpenia vidím len vo zvuku a hlasitosti gitary, no čo iné sa dalo čakať, keď si na koncert doniesli gitarový aparát sťažka vhodný pre skúšobňu.

AMBROSIA, FLOWERS FOR WHORES, OWNBLISSPražskí FLOWERS FOR WHORES ma doslova dostali do kolien. Zvukovo to bolo priam až vražedné a po hudobnej stránke, podľa môjho názoru, niečo neskutočné. Ako charakterizovať ich produkciu? Ak už musím škatuľkovať, tak by som povedal, že ide viac o metal, ako hardcore. No v každom prípade hudobná agresivita rinúca sa z pódia bola priam až hmatateľná. Áno, priznávam, že sa na hardcorovej scéne nejako veľmi neorientujem, no myslím si, že zmienené zoskupenie má predpoklady na postup medzi svetovú špičku. Hudobná zbesilosť a agresivita v HC/metalcorovom šate zapôsobila na publikum priam ako rozbuška v dynamite, ľudia lietali ako špinavé prádlo po celom klube. FLOWERS FOR WHORES im neostali nič dlžní a na pódiu okrem hudobnej produkcie predviedli všetky možné a nemožné pohybové kreácie. Evidentne sa kapela bavila a s určitosťou môžem povedať, že takéto prijatie neočakávali. Kto ich pozná, určite vie o čom hovorím, a kto nie, nech to rýchlo napraví. Škoda, že FLOWERS FOR WHORES hrali tak krátko.

AMBROSIA, FLOWERS FOR WHORES, OWNBLISSAko poslední vystúpili AMBROSIA, ktorí tak isto pochádzajú z Prahy a produkujú hudbu skoro navlas podobnú produkcii predchádzajúcej bandy. No tu musím povedať, že to akési čaro, ktoré ma oslovilo v produkcii FLOWERS FOR WHORES, mi u AMBROSIE chýbalo. Hoci kapela hrala veľmi dobre a pod pódiom rozpútali ešte väčšiu show, ich produkcia ma po pár skladbách už len nudila. Nič nového, staré osvedčené postupy a skladby, ktoré vo mne nezanechali nič, čo by ma nútilo si túto bandu zapamätať. Škoda... Týmto nechcem povedať, že AMBROSIA je zlá kapela, to určite nie, len mi akosi nesadli, proste mi u nich niečo nešpecifikovateľné chýba.

AMBROSIA, FLOWERS FOR WHORES, OWNBLISS

Konečne po čase znova výborný koncert, plný dom a výborná nálada. Aj napriek môjmu rozpačitému dojmu z AMBROSIE môžem skonštatovať, že som videl tri výborné kapely a publikum, ktoré sa o dušu bavilo. Stagediving, plávanie, podivné „pavúky“, lezúce po plafóne... Proste paráda.

http://www.flowersforwhores.com
http://www.dobrynapad.cz/ambrosia

 2

Koscj

Další informace