THOU ART LORD - Orgia Daemonicum

THOU ART LORD - Orgia Daemonicum

THOU ART LORD - Orgia Daemonicum

THOU ART LORD - Orgia Daemonicum

„DV-8“ od dvojice gréckych satanášov THOU ART LORD mi len tak preletela ušami a veľa toho vo mne nezanechala. Od novinky som teda očakával niečo obdobné a vlastne som to v konečnom dosledku aj dostal. Svoj materiál tvorcovia hrdo označujú ako death-satanic thrash, ktorý sa snaží priblížiť odkazu 80-tych rokov v tomto žánri, čo si zrejme každý vie prebrať sám.

A teda ak už to má byť ten jediný správny a pravý satanistický výplod minulého storočia, musí disponovať istými vlastnosťami. Jednou z prvých určite bude pravý undergroundový zvuk – teda plochý a drevný, sťaby zo skúšobne. To „Démonická Orgia“ spĺňa na 100%. Zvuk i aranže znejú skôr ako priemerne vydarený bootleg zo skúšobne, než poctivá štúdiová práca. Tým utrpela hlavne sekcia bicích, kde sa v rýchlejších partoch stráca rytmičák a kameňom úrazu bude aj zvučenie kopákov... ploché, ploché...

Jednoduchosť celkového konceptu pochádza zo snahy o archaickosť (alebo umeleckej neschopnosti?). Väčšina skladieb si tak vystačí s niekoľkými (dvomi-tromi) nosnými riffmi, ktoré sa ďalej výrazne opakujú. Logickým dôsledkom toho je fakt, že ak tieto nosné riffy nedisponujú silnými hudobnými nápadmi, pôsobí to prinajmenšom veľmi rozpačito. Keď v prvej polovici stopáže nachádzame známky celkom zaujímavého konceptu, tak v druhej polovici už dôjde aj na nejaké to vykrádanie a silnú sterilitu. Ak mám ten koncept priblížiť, tak je to skutočne vcelku svojsky (originálne) poňatá kombinácia blackových blastbeatov s rytmicky pomalšími thrashovými, prípadne deathovými riffimi a nejakými tými sólami. Povinnosťou je štekaný vokál, prípadne nejaké tie reči okolo toho, spojené s trochou samplov. Ak by som mal vypichnúť skladbu, kde sa tieto atribúty podarilo skĺbiť do pútavej podoby, tak to bude „He, The Great Worm“ a do istej miery jej predchodcovia v trackliste. Ďalej už toho veľa zaujímavého nenachádzam, okrem nudy a tony pseudotemných klišé v textoch.

Ak vo finále zrátame všetky pozitíva a negatíva, tak dostaneme priemerne vyrovnanú bilanciu. Za snahu o autentické vyznenie s miestami originálny hudobný koncept (ten ideový stojí za...) pridávam polbod.

 Přidejte svůj názor

Arrow

Verdikt

Snaha o návrat do 80-tych rokov minulého storočia vyšla tak spolovice. Niektoré aspekty albumu môžu zaujať istou dávkou originality, inak však nájdete ozaj len pravý drevný death satanic thrash.

Hodnocení

Autor
5,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 36:19

www.thouartlord.tk

Sestava

Skladby

  1. Possesed/The Legion
  2. Hecate Unveiled
  3. An Apparition Of Vengeance
  4. He, The Great Worm
  5. The Gnostic Code
  6. The Royal Invocation Of Adophis
  7. Orgia Daemonicum
  8. Necromantic
  9. Satanic Aphorisms
  10. Power From Hell

Diskografie

Orgia Daemonicum (2005)
DV8 (2003)
Apollyon (1995)
Eosforos (1994)
Split s ANCIENT RITES (EP) (1993)
Diabolou Archaes Legeones (EP) (1993)