ROTTEN SOUND - Exit

ROTTEN SOUND - Exit

ROTTEN SOUND - Exit

ROTTEN SOUND - Exit

Čtyřčlenná jednotka rychlého nasazení z Finska po necelých třech letech hlásí návrat a hned s prvními tóny novinkové nahrávky není nejmenších pochyb, že i tento bude ve velkém stylu. Už předešlá učebnice moderního sypání – „Murderworks“ (2002) - měla potenciál tvořit z příbytků její posluchačů kůlničky na dříví a představovala jednu z možností, jak v grindcore dosáhnout hranice absolutního extrému. Překonání sebe sama za této konstelace se zdálo být takřka nemožné, leč stalo se.

ROTTEN SOUNDPo industriálním intru zakončeném charakteristickým zvukem nabití brokovnice spouštějí ROTTEN SOUND naprosto zničující palbu moderního a nadsvětelně rychlého grindcore. Laťka extrémního projevu nastavena předchůdcem je opět o notný kus výše a několik prvních poslechů „Exit“ se stává nefalšovanou adrenalinovou zábavou. V těchto chvílích zapomenete na většinu svých oblíbených hudebních extrémistů, protože vám v porovnání s těmito Finy přijdou jako partička senilních fidlalů hrajících na zlaté svatbě starých rodičů.

Ingredience, ze kterých ROTTEN SOUND vaří svých 18 jedovatých lektvarů patří sice do poměrně omezeného grindového kredence, avšak způsob, s jakým s nimi nakládají se dá považovat za přinejmenším osobitý a specifický. Skladbám již tradičně dominují rychlé (často), rychlejší (ještě častěji) a zběsilá (ty úplně nejčastěji) tempa diktované bubenickým alchymistou Kai Hahtou (www.kaihahto.com), mimo jiné také vášnivým jazzmanem, které jsou zároveň i hlavním poznávacím znakem tvorby ROTTEN SOUND. Úspěšná snaha o maximální rytmickou variabilitu při zachování extrémního tempa je posluchačskou lahůdkou a zároveň tím nejpádnějším důkazem o výjimečnosti těchto Finů v rámci grindcoreové scény. Zdatným sekundantem jsou pak válcující kytary, jejichž ostrý zvuk doslova probodává sluchovody a dotváří dojem absolutního zvukového vyhlazení doprovázeného zlověstným řevem Kejio Niinimaaa („g“). Svůj díl „viny“ na tomto faktu nese nepochybně i charakteristický producentský rukopis znalce oboru Mieczko Talarczyka (R.I.P.), který se staral už i o zvuk „Murderworks“.

ROTTEN SOUND předvedli po všech stránkách znatelný posun vpřed a svůj žánr tak obohacují o další skvost, který dokáže fascinovat a maximálně pohltit svou přímočarostí a extrémností. Zachován zůstal jen krvavý odér táhnoucí se jejich existencí už od počátku. Sakra nechť mi nikdo netvrdí, že dělat bordel a zasloužit si přitom maximální respekt je jednoduché. Není totiž bordel jako bordel!

 29

Dalas

Verdikt

Absolutní palba! Geniálně nasypaný a sugestivně brutální grindcore. K otálení s maximálním hodnocením není nejmenší důvod.

Hodnocení

Autor
10 / 10
Redakce
9,5 / 10
Čtenáři
8,8 / 10

Další informace

Stopáž: 28:33

Produkce: Mieszko Talarczyk & ROTTEN SOUND
Studio: Soundlab Studios

www.rottensound.com

Sestava

  • k - bicí
  • q - kytara
  • t - basa
  • g - vokály

Skladby

  1. Exit
  2. Burden
  3. Sell Your Soul
  4. V.S.A.
  5. Follow
  6. Maggots
  7. Slave
  8. Mass Suicide
  9. Soil
  10. Fail And Fall
  11. Greed
  12. Slay
  13. Western Cancer
  14. Nation
  15. Havoc
  16. Traitor
  17. XXI
  18. The Weak

Diskografie

Abuse To Suffer (2016)
Species At War (EP) (2013)
Cursed (2011)
Napalm (EP) (2010)
Cycles (2008)
Consume To Contaminate (EP) (2006)
Exit (2005)
Murderlive (DVD) (2004)
Seeds of Hate (Split-EP with MASTIC SCUM) (2003)
Murderworks (2002)
8 Hours of Lobotomy (split s UNHLOY GRAVE) (2001)
Still Psycho (MCD) (2000)
Drain (1999)
Under Pressure (1997)
Splitted Alive (Split-EP With Control Mechanisim) (1997)
Loosin' Face (10'' Picture Vinyl) (1996)
Psychotic Veterinarian (MCD) (1995)
Sick Bastard (7'' EP) (1994)

Jiné pohledy

9 / 10
Jo i pro mě jsou ROTTEN SOUND ve svém stylu špičkovou kapelou a tohle album je prostě bravurně zvládnutá extremita nepostrádající technickou propracovanost, vysoké nasazení i dávku té správné řeznické atmosféry. Grindcore jak má být.
Noisy | 21. července 2005

 

10 / 10
Nemám slov...
Koscj | 20. července 2005