SPITALFIELD - Stop Doing Bad Things

SPITALFIELD - Stop Doing Bad Things

SPITALFIELD - Stop Doing Bad Things

SPITALFIELD - Stop Doing Bad Things

Americká vydavatelská firmička Victory Records zaměřená zejména na mladé soft coreové formace se stává pomalu atraktivní chovnou farmou (pro manažery major labelů) a zdrojem zajímavé a velmi současné muziky (pro hudební příznivce). Vzpomeňme například jména jako A PERFECT MURDER, loni velmi úspěšné a o poznání metalovější ATREYU nebo stylové příbuzné právě recenzovaných SPITALFIELD, jako jsou THE BLACK MARIA nebo SILVERSTEIN. To všechno jsou žhavá jména, která v uplynulém období úspěšně reprezentovala svoji značku na poli melodického soft core. Tento styl se ve Spojených státech stal již velmi žádaným. Tak tedy přejděme k SPITALFIELD, jejichž druhé album „Stop Doing Bad Things“ právě vychází.

SPITALFIELDNovinka od SPITALFIELD splňuje všechny předpoklady na to stát se úspěšným albem. Je velmi melodická, avšak obsahuje i ostré kytarové pasáže, které se střídají s jemně procítěnými. Soft core SPITALFIELD občas lehounce přechází na vratké lávce přes poměrně neortodoxní plačtivé emo řečiště a sem tam mu sklouzne noha. Album je, co se týče skladeb, velmi vyrovnané a není na něm jediná, která by se ucelenému kompletu vymykala jak přehnanou hitovostí, tak stylovou různorodostí. Líbí se mi zejména jeho nabušená první půlka, kde jou emotivní jízdy „So I Heard You Joined a Convent“, „What Were You Thinking?“ a „Texas With Dollar Sign“ prostřídávány s rockerskými, konkrétněji vystavěnými hitůvkami „Gold Dust vs. State Of Illinois“ a „Tampa Bum Blues“. Asi největším želízkem v ohni je šestá „Restraining Order Blues“ protkaná citlivě vkládanými klavírními motivy. Co se textů týče, ty se zabývají „US klasikou“ - a sice banálními či závažnějšími situacemi z běžného života. Vadu celého alba však vidím v tom, že druhá polovina již neobsahuje tolik zajímavých motivů a deska tak sklouzává do monotónnosti.

Nejsem si jistý jak dalece se SPITALFIELD stanou úspěšnou kapelou, ale jisté je, že jejich druhé album „Stop Doing Bad Things“ nabízí několik silných a neotřelých momentů. Určitě se jedná o to lepší z americké soft coreové scény. Oproti krajanům HAWTHORNE HEIGHTS více písničkové přirozenosti na úkor vylhaného nu-metalového drsňáctví a stížností na nevydařené rodiče.

CD k recenzi poskytli Day After records
Day After records

 Přidejte svůj názor

Stray

Verdikt

Zajímavá melodická core formace určená zejména pro relax a nenáročnější posluchače a příznivce současného US rocku.

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 37:37

Produkce: Ed Rose & SPITALFIELD
Studio: nahrávání a mix Blacklodge studios, mastering – Turtle Tone Studios NY

www.spitalfield.net

Sestava

Skladby

  1. So Heard You Joined A Convent
  2. Texas With A Dollar Sign
  3. Gold Dust vs. State Of Illinois
  4. What Were You Thinking
  5. Tampa Bum Blues
  6. Restraining Order Blues
  7. The Future Is Now
  8. Van Buren
  9. From The Desk Of B.Larsen
  10. Building A Better City By Design
  11. Simple Minds, Simple Lives

Diskografie

Stop Doing Bad Things (2005)
Remember Right Now (2003)