PHOBIA - Get Up And Kill

PHOBIA - Get Up And Kill

PHOBIA - Get Up And Kill

PHOBIA - Get Up And Kill

I když se tento výtvor po zasunutí do přehrávače tváří, že má jen necelých 19 minut, jedná se o dílko veskrze plnohodnotné. Nejenže čítá 17 grindově prošpikovaných uchoprůplachů, ale ještě se v téměř půlhodinovém okoprůplachu můžete přesvědčit, jak svou hudbu tito maniaci prezentují na koncertech.

Hudebně je možno PHOBII zařadit mezi true grindové partičky. Nejedná se o žádné zelenáče, neboť na scéně působí již od roku 1990. Od prvopočátků se drží svých mantinelů a ani zde je nehodlali opustit a koketovat s experimenty. Zvukově jsou zde samo sebou libozvučnější studiové výplachy, ale ani při posledních pěti živých věcech není nutno trhat zástrčku ze zdi. Slyšet můžeme postupy pro tento žánr klasické, pomalejší melodičtější rozjezdovky přecházející v agresivní do extrému vyhnané honičky, což lze konstatovat i o vokálech, kde převažuje štiplavý ječák nad hlubokým murmurozem. Z nahrávky je cítit nasazení a náboj srovnatelný například s našimi INGROWING (není žádným tajemstvím, že tyto hudebně spřízněné partičky odjely v roce 2003 pod názvem „Grind Your Fucking Head In“ společné turné po Evropě), a to především v rychlejších, sypavějších momentech. Jednotlivé písně odsejpají formulí rychlostí, takže na konci máte pocit, že jste se stačili za tu dobu pouze třikrát nadechnout.

A teď se přesuňme k obrazovému záznamu pocházejícímu z roku 2004. Od prvního štichu se jen utvrdíme v dojmech nabitých z poslechové části. Živelnost a živočišnost vyzařují ze všech hráčů recenzovaného souboru. Diváci se také nijak nežinýrují a vytváření příjemnou atmosféru. Z jejich strany nechybí stagediving či podpódiová tlačenka a zástupci hrozičů. Kvalita záznamu je čistokrevně undergroundová, amatérská, koncert je snímán jedinou většinou statickou kamerou umístěnou uprostřed sálu v horních prostorách, která si v určitých momentech „zašaškuje“ (zabírá různé kouty klubu apod). Prostředí mi trošku připomíná pražský klánovický metalový chrámek - Black psa. Pokud tedy neočekáváme DVD kvalitu renomovaných souborů, ale určitou pozvánku na koncert, která vám osvětlí, jak asi taková phobiovská šou vypadá, určitě si po skončení videa neodplivnete, ale naopak si jej za nějakou dobu klidně zopakujete.

Nelze tedy závěrem nic jiného než konstatovat, že investováním několika penízků do této hudební potravy neprohloupíte, ale naopak si obohatíte sbírku příjemným soustem.

 1

Verdikt

...Nelze tedy závěrem nic jiného než konstatovat, že investováním několika penízků do této hudební potravy neprohloupíte, ale naopak si obohatíte sbírku příjemným soustem...

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Produkce: Shane Mclachlan a PHOBIA
Studio: Shiva Industries, Santa Ana CA

www.jellobung.com/phobia

Sestava

Skladby

  1. Set To Rage
  2. Insults Of Defeat
  3. Extremity Of The Will
  4. Get Up And Kill
  5. Healing Of The Wounds
  6. Time Will Seize
  7. Revolutionary´s Hell
  8. The Stench
  9. His War, Not To An End
  10. Violence And Greed
  11. Mental Insurrection
  12. Live Tracks:
  13. Your Own Way
  14. Vicious Social Order
  15. Beer Brake
  16. Reconstruct
  17. Bush
  18. Ailing Addiction
  19. Bonus: Video, 29:56 min, Live at Showcase Theatre (Corona, CA)

Diskografie

Remnants Of Filth (2012)
Unrelenting (EP) (2010)
22 Random Acts of Violence (2008)
My Friends - Our Grind! (EP) (2008)
Cruel (2006)
Get Up And Kill! (EP) (2004)
Grind Your Fucking Head In (2003)
Serenity Through Pain (2001)
Destroying The Masses (EP) (1999)
Means Of Existence (1998)
Enslaved (EP) (1997)
Return To Desolation (EP) (1993)
All That Remains (EP) (1992)