FALLENINTOASHES / AMBROSIA - Damned Are We

FALLENINTOASHES / AMBROSIA - Damned Are We

FALLENINTOASHES / AMBROSIA - Damned Are We

FALLENINTOASHES / AMBROSIA - Damned Are We

FALLENINTOASHESAgilný slovenský label Deadbutcher je celkom milým prekvapením, od profesionálneho prevedenia promo materiálov až po samotné výborné spracovanie obalov a bookletov vydaní zastrešených kapiel. Na tomto šesť skladbovom splitku si delia miesto Maďari FALLENINTOASHES a českí AMBROSIA. Obe formácie to drtia v HC s nezanedbateľnými vplyvmi metalu, ale každá po svojom.

Ako prví prichádzajú so svojou trojicou skladieb na rad FALLENINTOASHES. V porovnaní s aktuálnym samostatným mini CD s názvom „Laments For Lost Victories“ (vyšlo koncom roku 2004 u Deadbutcher Records a ešte sa mu budeme venovať) vyznievajú FIA ešte pomerne nevyzreto a chaoticky, avšak už vtedy brutálne a tvrdo. Základom je rýchla nádielka so sekaným riffovaním a kričaným vokálom s občasnými (nie príliš podarenými) pokusmi o prienik do melodických refrénov. V ich trojici skladieb aj pre spomínanú chaotickosť a evidentnú nevyzretosť žiaľ nudia.

www.fallenintoashes.com

AMBROSIAS nástupom materiálu od českých AMBROSIA prichádza precitnutie do riadne emotívneho HC švihnutého melódiami a náladou tak trochu na spôsob posledného počinu švédskej legendy AT THE GATES. Nenápadnému melodickému brúseniu gitár na rytmickom podklade valiacom sa v strednom tempe kraľuje ukážkový vrieskaný vokál trochu evokujúci nemeckých DISBELIEF. AMBROSIA na svojom malom priestore ani zďaleka nenudí a počas gradovania záverečnej „Beatiful Lies“ mnou chvíľami triasli podobné pocity ako pri počúvaní skladieb Bjorlerovcov.

www.dobrynapad.cz/ambrosia

Nad obsahom tohto split CD zďaleka nie je dôvod jasať, predstavuje dve viac alebo menej originálne zoskupenia s tvorbou odrážajúcou vtedy aktuálne schopnosti oboch kapiel. Zdravý a neurážajúci priemer. Odvtedy však FIA stihli vydať pestrejší materiál a ešte viac som zvedavý, čo v budúcnosti stvoria AMBROSIA, ktorí z tohto splitka vychádzajú jednoznačne lepšie.

 Přidejte svůj názor

Radicalcut

Verdikt

Nad obsahom tohto split CD zďaleka nie je dôvod jasať, predstavuje dve viac alebo menej originálne zoskupenia s tvorbou odrážajúcou vtedy aktuálne schopnosti oboch kapiel. Zdravý a neurážajúci priemer.

Hodnocení

Autor
5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 23:15

www.deadbutcher.sk

Sestava

Skladby

  1. FALLENINTOASHES: End Of Despair
  2. FALLENINTOASHES: On The Broken Wings Of Change
  3. FALLENINTOASHES: Beauty
  4. AMBROSIA: Grains Of Sand
  5. AMBROSIA: Stolen Tomorrow
  6. AMBROSIA: Beatiful Lies