FORCEDOWN - The Immortality Of Words (demo)

FORCEDOWN - The Immortality Of Words (demo)

FORCEDOWN - The Immortality Of Words (demo)

FORCEDOWN - The Immortality Of Words (demo)

Rakušané FORCEDOWN se probudili k životu v létě roku 2002, stvořili CD demo „Meaningless“, trochu si zakoncertovali, prošli personálními změnami a v prosinci loňského roku zalezli do studia aby tam připravili CD „Immortality of Words“. To co držím v rukou je však prozatím pouhopouhé demo. A nutno dodat velmi neprofesionálně vyvedené demo. Čtyři skladby na CD-R bez bookletu s přihozeným promo letáčkem nesvědčí o tom, že by si s tím skupina dala velkou práci. Nad tímhle bych však klidně mávnul rukou, jenže totéž bohužel platí i o hudebním obsahu nevábného nosiče.

FORCEDOWNSkupina sama sebe řadí hned do několika stylů, přičemž hardcore jim jsem ochoten spolknout, s metalcorem už je to na vážkách, a zmiňovaný severský melodický metal? No ten jsem hledal marně, pokud tím ovšem nebylo myšleno občasné triviální rádoby melodické skučení v refrénech, které ale mnohem víc evokují neo-punkové halekání. Výsledek tedy působí jako nepodařená mixtura hardcoru se skejťáckou kýčovitostí. Jenže i tomuhle modelu chybí vlezlost a veselost amerických top partiček. No, prostě to podle mě neosloví ani náctileté jelimany, ti by potřebovali alespoň trochu slušnější zvuk nahrávky a příjemnější celkové vyznění. Nenápadité kytary totiž kolovrátkově rolují nad jednoduše jednotvárnou rytmikou, a když bicman jaksi „zasóluje“, jen tím plně odkopává prázdnost a nedůraznou omšelost svého projevu, čemuž nijak nepomáhá ani popelnicový zvuk. Nechce se mi to už dál pitvat, hořká pachuť, která mi zůstala v ústech po více jak dvouhodinovém poslechu tohoto kotoučku mě nutí být krutý. Nemohu však jinak, jen oplácím krutost zase krutostí. Vylézt na svět s takto „odfláknutou“ prací totiž nepovažuji za nic jiného. Že by skupina nebyla ničeho lepšího schopna? Ale vlastně o co jde, vždyť si tihle hoši dali jako moto: „Dělat hudbu a bavit se“. No, když se baví alespoň oni, já si dám každopádně řádný pozor, aby už se mi vícekrát tahle zábava nepřipletla do cesty.

 41

Noisy

Verdikt

Prázdnota, to je asi ten vše vyjadřující pojem, který mě napadá, pokud bych měl stručně charakterizovat tohle demo. Skoro se bojím vyslovit, že FORCEDOWN hrají hardcore, protože by se to mohlo chápat i jako urážka tohohle stylu.

Hodnocení

Autor
2 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 14:05

www.forcedown.at.tf

Sestava

Skladby

  1. The Immotrality Of Words
  2. Settlement
  3. Fist Fuck
  4. The Scars in me

Diskografie

The Immortality Of Words (demo) (2005)
Meaningless (demo) (2003)