EVANESCENCE - Anywhere But Home

EVANESCENCE - Anywhere But Home

EVANESCENCE - Anywhere But Home

EVANESCENCE - Anywhere But Home

EVANESCENCEČo si myslieť o kapele, ktorá po jednom úspešnom štúdiovom titule vydáva koncertný album? Pochopiteľne, nič dobré. ”Anywhere But Home” je veru prieser ťažkého kalibru.

Až na ”Hello” zahrali EVANESCENCE v parížskej hale Le Zenith kompletný tracklist 6-krát platinovej dosky ”Fallen”, pridali k nemu dve nové, úplne nudné a nezáživné skladby a tiež smiešnu, doslova bonsajovú verziu hitu ”Thoughtless” od KORN.

Je zarážajúce, že ”gothic Britney Spears” Amy Lee podľa všetkého zanedbáva prípravu pred koncertom – prvé štyri skladby jej hlas absolútne nestíha, v ”Going Under” mám dokonca neodbytný pocit, že jej (a to ma u spevákov obzvlášť irituje) spev fyzicky nerobí dobre. Stále to síce nie je také zlé, ako u ”punkovej Britney” Avril Lavigne, ale aj tak je táto utrápená podoba Amy šokujúca a veľmi mrzí.

EVANESCENCEProdukcia ”Anywhere But Home” sa nesie v znamení ”Teeneger-friendly Music”. Zvlášť na zvuku gitár si dali zúčastnení záležať, sú také sterilné a nevýrazné, ako sa len dá. Pri spomínanej kornovke ”Thoughtless” je to najviac badateľné – najhlučnejší je v nej stupídny klavírny motív. Ešte som tuším nezažil koncert, na ktorom by zazneli dve balady hneď za sebou. EVANESCENCE takýto dramaturgický ”husársky kúsok” nerobí žiadne problémy, suchá ”Breathe No More” je nasledovaná prefláknutou ”My Immortal”.

Album nezachraňuje ani slušne zvládnutá dvojica výborných skladieb ”Bring Me To Life” a ”Tourniquet”. Záverečný štúdiový bonus track ”Missing” je totiž až príliš veľkým otáznikom nad budúcnosťou EVANESCENCE.

EVANESCENCEKapela síce podľa oficiálnych informácií pripravuje nový album, lenže:
1. Ešte v októbri 2003 odišiel hlavný skladateľ Ben Moody, ktorého (súdiac podľa najnovších nevydarených pokusov) nikto rovnako kreatívny nenahradil.
2. Amy Lee po zhliadnutí filmu ”Van Helsing” prehlásila, že novinka bude koncepčným dielom s upírskou tématikou.

Pevne verím, že to druhé je iba zlý vtip.

Spolu s audio CD vyšlo aj DVD. 14 kamier a renomovaný Hamish Hamilton (U2, Peter Gabriel) úspešne a vierohodne zaznamenali besnenie francúzskych školákov. Keby som mal decko a prinieslo by domov tento nepodarok, na pol roka by som mu zatrhol vreckové.

 180

Rudi

Verdikt

Zbytočný počin jasne spadajúci do kategórie „Atakujeme vreckové našich malých fanúšikov“.

Hodnocení

Autor
3 / 10
Redakce
-
Čtenáři
4,2 / 10

Další informace

Stopáž: 61:56

www.evanescence.com

Sestava

Skladby

  1. Haunted
  2. Going Under
  3. Taking Over Me
  4. Everybody's Fool
  5. Thoughtless
  6. My Last Breath
  7. Farther Away
  8. Breathe No More
  9. My Immortal
  10. Bring Me To Life
  11. Tourniquet
  12. Imaginary
  13. Whisper
  14. Missing (studio bonus track)

Diskografie

Evanescence (2011)
The Open Door (2006)
Anywhere But Home (2004)
Fallen (2003)
Origin (2000)
Sound Asleep (EP) (1999)
Evanescence (EP) (1998)