DAI LO - The Constant Threat of Accidental Death

DAI LO - The Constant Threat of Accidental Death

DAI LO - The Constant Threat of Accidental Death

DAI LO - The Constant Threat of Accidental Death

DAI LOAngličané DAI LO přicházejí po pěti letech existence s debutovým albem „The Constant Threat Of Accidental Death“, které v sobě koncentruje mnohem více vlivů z americké alternativní scény než britské ctění rockových tradic. Stylově by se kapela dala zařadit někam mezi ranou tvorbu SMASHING PUMPKINS a původní grungeové partičky MELVINS a MUDHONEY. Zkrátka dravé řádně zbusterované kytary občas prostřídané s psychedelií. Hlas Shauna Baileye je spíš výš položený, nervní, ale bez potřebného charismatu. Jeho projev je pro mne příliš obyčejný a neměnný na to, abych se s chutí k DAI LO vracel.

Z třinácti skladeb není ani jedna lepší než ostatní, a materiál se tak topí v neprostupné bažině šedého průměru. Kdybych přece jen měl zmínit některé položky, pak tedy frázovanou „Vigilante“, riffovku „House of Cards“, ostrý crossover „The Devil´s Prize“ či uřvaný hardcore „Misery Machine“, prošpikovaný skrz na skrz různými scratchy a samply. Vrcholem by se asi při troše dobré vůle dala nazvat předposlední „One Man´s Meal“, opatřená alespoň trochu zajímavou zpěvovou linkou, hnanou vpřed strhujícími proudy kluzkých kytar. Toť nejzajímavější položky kolekce. I přesto, že kapela využívá řadu moderních vymožeností, stále upadá do oblasti obyčejného beztvarého rocku z hudebních satelitních stanic.

DAI LO jsou tedy nikterak nápaditou moderní rockovou formací , které se ještě nepoštěstilo vytvořit si potřebný originální výraz. Na celé věci nic nezmění ani fakt, že DAI LO mají za sebou zkušenost s předskakováním RED HOT CHILI PEPPERS. Pro mne dosud nejméně osobitá kapela z mnou zde recenzovaných.

 Přidejte svůj názor

Stray

Verdikt

Obyčejný moderní crossover s lehce podlazeným náčiním a upištěným zpěvem. Skladby bez charismatu, podobné jedna druhé. O této kapele už něco vypoví i neuvěřitelně blbý obal.

Hodnocení

Autor
4 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 41:17

Produkce: Carter a Paul Yeadon

www.dai-lo.co.uk

Sestava

Skladby

  1. Vigilante
  2. House Of Cards
  3. The Devil´s Prize
  4. Irresistible Force vs. Immovable Object
  5. Misery Machine
  6. Interlude
  7. Green Umbrella
  8. Have It Your Way
  9. Golden Rule
  10. Close
  11. The Push
  12. One Man´s Meal
  13. Dead Man´s Suit

Diskografie

The Constant Threat of Accidental Death (2004)