AXENSTAR - Far From Heaven

AXENSTAR - Far From Heaven

AXENSTAR - Far From Heaven

AXENSTAR - Far From Heaven

Vzhledem k tomu, že mnohé kapely škudlí nápady, nestydím se škudlit slovy. Ani trochu. AXENSTAR – švédská speed metalová skupina založená v roce 1998 (pod jménem POWERAGE), v roce 2001 překřtěna na dnešní název. Na kontě má desky „Perpetual Twilight“ a stále ještě aktuální „Far From Heaven“, které se mé dnešní škudlení bude týkat.

AXENSTARNahrávka o deseti skladbách se nese v duchu zcela předvídatelného a sériově vyráběného speed metalu severské provenience. To značí – sterilní sound kytar, silný podíl kláves, rychlejší tempo, téměř neustávající příděl dvojšlapek. AXENSTAR disponují přesně prefabrikovanou sestavou – průměrný sólový kytarista (dost průměrný na to, aby mohl opisovat od těch lepších), zpěvák s nepříjemně řezavou barvou hlasu, rytmická sekce řady „stealth“ (téměř ji nezaznamenáte). Materiál je poskládán z plochých speedových skladeb s neobyčejnou hypnotickou schopností. Po celkem nadějném dvojbloku v úvodu („Infernal Angel“ a „Blind Leading The Blind“), přijde řídká hnětající hmota plná okopírovaných sól a nezajímavých refrénů, kterou zhustí až sympaticky silový riff „Children Forlorn“. Po něm však nastává další  potopa průměrnosti, zakončená kýčovitou bukolickou baladou „Northern Sky“, po které může posluchač definitivně podlehnout sladkému chrupkání. Poslední položka šablony „správného speed metalového nosiče™ “ byla totiž vyplněna...

„Far From Heaven“ je prostě veskrze průměrný výrobek ze severských speedových oceláren, o kterém je vlastně zcela kontraproduktivní se dále šířit. Z ušetřených slov napíši báseň o něčem důležitém. Třeba sexuálním životě chrousta.

 6

Marigold

Verdikt

Speed metalové album, díky němuž mohu opěvovat sexuální život chrousta.

Hodnocení

Autor
5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 46:08

Produkce: Palle Sather + Axenstar
Studio: Underground (Västerås, SWE)

www.axenstar.com

Sestava

Skladby

  1. The Descending
  2. Infernal Angel
  3. Blind Leading The Blind
  4. Don´t Hide Your Eyes
  5. Far From Heaven
  6. Abandoned
  7. Children Forlorn
  8. Death Denied
  9. Blackout
  10. Northern Sky

Diskografie

Far From Heaven (2003)
Perpetual Twilight (2002)