IMPIOUS - Hellucinate

IMPIOUS - Hellucinate

IMPIOUS - Hellucinate

IMPIOUS - Hellucinate

Tvorcovia filmu „Nožnicovoruký Edward“ s Johnnym Deppom v hlavnej úlohe by boli veru prekvapení, kam až dokázali dotiahnuť ich nápad šialení severania IMPIOUS. Extrémnosť v ich prípade našťastie nekončí iba pri obrázku holohlavého „injekčnorukého“ Švéda. Skôr naopak. Viac ako desaťročné skúsenosti si na doske „Hellucinate“ podávajú ruku so zdravou nadržanosťou z nového, kvalitnejšieho vydavateľského prostredia. Snaha dokázať svoje kvality čo najväčšiemu počtu fanúšikov je tu priam hmatateľná.

IMPIOUSStarí vlčiaci IMPIOUS nezaprú svoje korene, ktoré ležia v deathmetalovom boome zo začiatku deväťdesiatych rokov. Pridávajú k nim skvelý zvuk, energiu a nasadenie typické pre súčasnosť – brucho si teda budú hladkať nielen priaznivci DISMEMBER či ENTOMBED, ale aj thrasheri drukujúci veličinám typu THE HAUNTED, DARKANE alebo CARNAL FORGE.

Excelentný death-thrash dosahuje svoj prvý vrchol v skladbe „Infernique“, v refréne ktorej šarapatí hosťujúci Dan Cardesjö zo smečky THE BREEDING. Súboj jeho vysokého halfordovského vokálu s klasickým chropotom Martina Ǻkessona zráža do kolien! Škoda len, že sa táto spolupráca obmedzila iba na túto jednu skladbu. Spomínaný Mr. Ǻkesson dokazuje svoje nesporné kvality vo výbornej anti-náboženskej vypaľovačke „Show Me Your God!“. Pri jeho zrevaní „ukážte mi vášho Boha!“ naskakujú zimomriavky. Koketovaniu s náboženskými témami a blasfémiou sa IMPIOUS nevyhli ani v songoch „Wicked Saints“, „Hellucinations“ či „Bloodspill Revelation“.

Ak si tieto fragmenty doplníte o texty plné záhadných chorôb – „Toxic Paranoia“ a „Needles Nervosa“, máte razom vytvorený obraz o tvorbe IMPIOUS. Zvykne sa hovoriť, že to najlepšie prichádza na záver. V prípade IMPIOUS je to stopercentná pravda. Viac ako 9 minút trvajúca kompozícia „Suicide Park“, ktorá by sa nestratila ani na skvostnom diele „Haven“ krajanov DARK TRANQUILLITY, doplnená o dobové nahrávky s hlasom neslávne známeho sektára Jima Jonesa (čo vytvára mrazivú atmosféru nie nepodobnú tej, ktorú dokázali vykúzliť PARADISE LOST vo svojej pecke „Forever Failure“ s hláškami Charlesa Mansona) predstavuje majestátne finále pekelného diela „Hellucinate“. Gitarista Valle Adzic spomínal v rozhovore pre Metalopolis intenzitu živých vystúpení IMPIOUS. Ak títo Švédi dokážu skutočne preniesť zdrvujúcu energiu zo svojho albumu aj na pódium, čakajú ich súputníkov na nastávajúcom turné (AMON AMARTH a DISILLUSION) riadne krušné chvíle. Blíži sa chrípkové obdobie. Skúste v rámci očkovania kvalitné švédske injekcie značky IMPIOUS. Neoľutujete. Okamžitý účinok zaručuje desať z deviatich lekárov!

 Přidejte svůj názor

Rudi

Verdikt

Rezký death-thrash švédskeho strihu je v podaní skúsených mäsiarskych majstrov IMPIOUS jednoducho neodolateľný. „Hellucinate“ je povinným počúvaním pre fanúšikov starej škandinávskej školy, ale aj pre tých, ktorí nedajú dopustiť na THE HAUNTED, CARNAL FORGE či DARKANE.

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 39:07

Produkce: Valle Adzic
Studio: Studio Mega

www.impious.net

Sestava

Skladby

  1. Inject
  2. Wicked Saints
  3. Infernique
  4. Hellucinations
  5. Show Me Your God!
  6. Death_Wish_Scar
  7. Toxic Paranoia
  8. Needles Nervosa
  9. Bloodspill Revelation
  10. Suicide Park

Diskografie

Holy Murder Masquerade (2007)
Hellucinate (2004)
The Death Squad (MCD) (2003)
The Killer (2002)
Terror Succeeds (2000)
Evilized (1998)
Promo 97 (demo) (1997)
The Suffering (demo) (1996)
Infernal Predomination (demo) (1995)