BRUTAL ASSAULT 2004 - Zázemí aneb co se válelo na zemi

BRUTAL ASSAULT 2004 - Zázemí aneb co se válelo na zemi

Kromě učinkujících je důležitou součástí hudebního festivalu také správné fungování veškeré „mimohudební“ organizace, protože metaloví fanoušci jsou jak malé dětičky  – ráno se vzbudíme, napapáme, vykakáme, napijeme, dem si hrát s kelímkama na zem, schrupneme si, vzbudíme se, vykakáme, necháme si zazpívat na dobrou noc a jdem do hajan. Někomu tam možná chybí položka „umejeme se“ –  hygiena ale popírá význam spojení „stay true-metal“, a tak se jí většina návštěvníků vyhýbala jako čert kříži. Pro ostatní výše uvedené činnosti je nutnost  mít v areálu potřebné vybavení (pivní stánky, občerstvení, kaviárové zásobníky, distra s nahrávkami nazi-kapel, automaty na kondomy určené heavymetalové menšině) a právě na to se zaměřím v tomto krátkém povídání...

Podvečerní únavaSpotřeba piva byla tradičně velká a již osvědčený žetonový systém se opět ukázal jako dobrá zbraň proti dlouhým a zdržujícím frontám. Pivu moc neholduji, proto nemůžu hodnotit kvalitu. Ovšem pokud bych měl usuzovat podle opilých jedinců, kteří si lebedili ve válení v prachu a prázdných kelímcích se šťastným úsměvem na tváři, tak místní pivo asi nějaký ten půvab mělo.
HODNOCENÍ: 1-

Ona početná enkláva ožralů s prázdným výrazem a neschopností koordinovat vlastní pohyby sloužila coby kvalitní zdroj zábavy, když se na podiu nic zajímavého neodehrávalo (tedy téměř neustále).Na druhou stranu – pohled na špinavá individua, která se potácí po areálu a vydávají neidentifikovatelné zvuky ve snaze napodobit své black/death idoly, je nejlepší odpovědí na otázku, proč jsou příznivci metalu veřejností považováni za negramotné tupce.

Hodně zklamaný jsem byl z nabídky jídel. Já osobně si těžko vybírám, když 90% sortimentu je z kategorie „smažený“. Je jasné že v těchto polních podmínkách si člověk nemůže moc vybírat, ale třeba nějaká zeleninka by určitě nebyla zas tak náročná na přípravu a na skladování.
HODNOCENÍ: 4

Únava v kotliTzv. TOI-TOIe jsem naštěstí neměl tu čest navštívit, ale myslím, že s nimi panovala spokojenost. Správná metalová prdel si nevybírá místo, kde si uleví – hlavní je výsledný efekt. Paganmetaloví návštěvníci festivalu chodili (asi kvůli většímu souznění s přírodou) hnojit nedaleké louky a lesy – zajímavé je, že na těch samých místech jsem později zahlédl i nějaké stany, nebo jedince užívající si letní noci pod širákem…
HODNOCENÍ: 2

Hygienické normy se pořadatelé snažili zodpovědně plnit – byla k dispozici cisterna s pitnou vodou a také koryto pro očistu různých tělesných otvorů. Kromě toho se pořádaly také zájezdy k nedalekému lomu, takže koupelechtiví zájemci se mohli příjemně osvěžit.
HODNOCENÍ: 1

Ubytování bylo určitě lepší než vloni, protože namísto prašného pole byla dána k dispozici travnatá louka. Nehrozily tedy propíchnuté stany, či barumky a také člověk neměl všechny věci zaprášené. Menší nevýhoda byla ta, že se louka nacházela ve směru zvuku z pódia, takže ti, kteří šli spát se slepicemi, si stejně nedobrovolně užili koncertní produkci až do konce – tzn. cca do tří hodin ráno.
HODNOCENÍ: 1-

Když si to zprůměrujeme, vychází nám velmi solidní známka a ta je určitě zasloužená. Organizovat výše zmíněné činnosti musela být (s ohledem na počet návštěvníků festivalu) nesmírně těžká práce a přesto nedošlo k žádným pořadatelským minelám. Proto lze pokládat letošní ročník za úspěšně zvládnutý, i když s nějakými těmi rezervami, hlavně tedy v tom jídelním sortimentu...  Uvidíme za rok.

Miss Brutal

Miss Brutal

Romantika s dubovým zátiším

Potřeba agro-metalisty

Únava v kotli

 26

Milda

Další informace