PAINT IT BLACK - CVA

PAINT IT BLACK - CVA

PAINT IT BLACK - CVA

PAINT IT BLACK - CVA

Asi se brzy zasadím o zákon, který bude některým kapelám ukládat povinnost vlastnit na své nástroje zbrojní pas. Jednou z prvních by byli američtí PAINT IT BLACK s jejich (vyjma příspěvků na několika kompilacích) debutní nahrávkou „CVA“. Bezmála 19 minut jim bohatě stačí k tomu, aby z vašeho příbytku dokázali udělat kůlničku na dříví. Hošánci se s tím, ehm jako to říct slušně, opravdu neserou a už vůbec je netrápí fakt, že byste si chtěli nachvilku vydechnout.

PAINT IT BLACKZákladním kamenem hudby PAINT IT BLACK je punk ve své neučesané verzi. K tomu se nabalují hlavně hardcoreové motivy v podobě sekaných riffů a patřičně uřvaného vokálu. V některých momentech mi to připomene starší tvorbu MADBALL. Ono vůbec podobných kapel bude samozřejmě více, což prosím neberte jako moji výtku. Hudební náplni odpovídá i stopáž skladeb velmi zřídka překračující délku jedné minuty. Tyto jsou si ve své podstatě velmi podobné avšak dojem stereotypu a nudy nehrozí, neboť již zmíněná 19-ti minutová minutáž je velmi sympatická. „CVA“ tak díky tomu působí jako časovaná bomba, jejíž exploze je rychlá, krátká a hlavně účinná a jejíž stopy zůstávají ještě dlouho po ni. Nazvučení nahrávky jde ruku v ruce s hudbou a tady v podstatě není co kritizovat. Zvuch bicí a kytar náleží do kategorie zabijáckých. Co se týče nadupanosti muziky (a to je na této scéně zřejmě ten nejdůležitější ukazatel) budou PAINT IT BLACK hledat konkurenci jen u špiček svého žánru, mezi které bych si je, i přes své v této oblasti poměrně omezené znalosti, dovolil zařadit. Zkrátka, zvedá-li se vám při pomyšlení na našlapanou a energickou punk/HC smršť tep, jděte do toho!

Na závěr ještě jeden fakt po zasvěcené: Hlavním členem PAINT IT BLACK je kytarista Dan Yermin, který je znám z působení v HC kapelách KID DYNAMITE, LIFETIME anebo GOOD RIDDANCE. Tak a teď jste určitě v obraze!

CD k recenzi poskytli Day After records
Day After records

 Přidejte svůj názor

Dalas

Verdikt

Krátké, rychlé, zničující. Co víc si lze přát?

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 18:39

Produkce: PAINT IT BLACK
Studio: Atomic, Brooklyn (New York)

Kontakt: P.O.BOX 15123, Philadelphia, PA 19130 (USA)

www.paintitblack.org

Sestava

Skladby

  1. Cannibal
  2. Anesthesia
  3. Womb Envy
  4. Atticus Finch
  5. Cva
  6. Void
  7. The Insider
  8. Cutting Class
  9. Head Hurts Hands On Fire
  10. Bravo Another Beautiful 'Fuck You' Song
  11. Watered Down
  12. The Fine Art of Falling Apart
  13. This Song Is Short Beacause It's Not Political
  14. Less Deicide More Minor Threat...
  15. Four Simple Steps To Total Life Satisfaction
  16. Short Changed
  17. Why Film The Carnage?

Diskografie

CVA (2003)