BERSERK - Rites Of Supremacy

BERSERK - Rites Of Supremacy

BERSERK - Rites Of Supremacy

BERSERK - Rites Of Supremacy

BERSERK? „Rites of Supremacy“? Jak tvořivý a hluboký název. Starý brach Elvis by se jistě podivil, kdyby viděl jakých podob a mutací na sebe může vzít revoluce, kterou kdysi nevědomky rozpoutal. Oni si to blackouši sice neradi přiznávají, ale co jiného je black hraný podle staré školy, než očerněný rock’n’roll toho nejklasičtějšího střihu?

Právě tvorba BERSERK je toho zářným příkladem. Pravda, najdeme zde pár rozdílů, přece jen, od dob, kdy Elvise unesli mimozemšťané, už uplynul nějaký ten pátek, takže ne vše co odkázal budoucím generacím bylo pochopeno úplně přesně. Kupříkladu zmizelo fluidum dějin. Kotlety. Ten nejzásadnější ze zásadních znaků všech Elvisů a pravověrných rockerů. Kdo nemá kotlety, jako by nežil. Hoši z BERSERK si taky trochu popletli účel pomády a namísto tupírování svých skvělých účesů, rozmazali si ji po obličeji. Nu což, stane se. Jedinou věc, kterou Elvis nikdy neměl byly dřevěné meče a úžasné pagan štíty. To se jim holt musí připsat k dluhu.

Tak nejpodstatnější image máme za sebou a teď něco o hudbě. BERSERK hrají pagan black metal.

 17

Louža

Verdikt

Omlouvám se, ale tady prostě nejde jinak. Tahle hudba je tak absolutně nudná a průměrná až je to k uzoufání. Tady dokonce není ani na co nadávat. Plytký, šedivý, plochý průměr. Absolutně nezajímavé album. Což je snad ještě horší, než kdyby se jednalo o vyloženě špatnou nahrávku.

Hodnocení

Autor
5 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 42:50

www.berserkhorde.com

Sestava

Skladby

  1. Rites of Supremacy
  2. Astapa´s Ashes
  3. Berserker´s Blood
  4. De Este A Oeste
  5. Gaze At The Sky
  6. Blood of The Gods
  7. Journey To Eternity

Diskografie

Rites of Supremacy (2003)
...From the Celtiberian Woods (2001)