FEAR FACTORY - Digimortal

FEAR FACTORY - Digimortal

FEAR FACTORY - Digimortal

FEAR FACTORY - Digimortal

Nové album mlátičů z Los Angeles je na světě. Burton a spol. se stále drží zaběhnutého konceptu "lidé versus stroje", což je znát i z coveru cédéčka. FEAR FACTORY je jednou z velmi originálních amerických smeček, kolem kterých se nese aura zasloužené pozornosti. Koktejl industrialu, trashe, popu a technometalu dává vzniknout jedinečnému stylu Fear Factory. Spojení melodických partů, trashových nášlehů a místy i rapu, to všechno jsou hrdinové z Los Angeles! A když k tomu přidám, že právě touto novinkou završili hledání vlastní tváře a nyní stojí na pódiích, ale i na televizních kanálech VIVA nebo stránkách rockových magazínů jako smečka chladně přesných profesionálů.

A co přesně nové album přináší ?? Tak předně je to více melodií, jako oddech mezi kulometnými dávkami kytarových záseků tlouštíka z Mexika. Úvodní nářezovka "What Will Become" velmi slibně otevírá album zřetelně rozpoznatelným stylem kytaristy Dina. "Damaged" dává jasně najevo, jak má podle Fear Factory vypadat moderní americký metal. Třetí poněkud melodičtější záležitost "Digimortal" podle které je toto album pojmenováno (což si asi každý rád domyslí, že :) splňuje přesně požadavky hitu v amerických televizních kanálech zaměřujících se na rock. Tuhle písničku si každý fanda Fear Factory určitě zamiluje. "No One" je typický vypalovák podle zaběhnuté továrny na strach, vyřvávané refrény stejně jako zbytek skladby, ovšem je cítit, že je to v hloubce tak nějak... promakanější než minulá alba.

"Linchipin" je skladba, ke které FF udělali klip který v součastnosti drtí TV kanál VIVU 2. Střídání melodie s řežbou, prostě typický znak nového alba. "Invisible Wounds" je krásná téměř popová písnička, která mě úplně dostala. Jsem zvědavý co budou na tenhle kousek říkat fandové, já ale říkám že je to bomba. Burton se ve vokálech hodně zlepšil, má mnohem suverénější hlas (myslím v melodiích). Na "Back The Fuck Up" si Fear Factory pozvali rappera z CYPRESS HILL, B - Reala. A rapmetalová halekačka BTFU je skutečnou peckou, rapování podmalovávají Dino s Christianem se svou kytarovou symbiózou. B - Real album řádně okořenil, od Fear Factory umístění rapu na album nebyl špatný tah. Celkově se jedná o nejkvalitnější materiál v celé historii FEAR FACTORY.Myslím že nejen fandové se mají na co těšit!

 21

Radalf

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,7 / 10

Další informace

Sestava

Skladby

  1. What Will Become
  2. Damaged
  3. Digimortal
  4. No One
  5. Linchipin
  6. Invisible Wounds
  7. Acres of Skin
  8. Back The Fuck Up
  9. Byte Block
  10. Hurt Conveyor
  11. Memory Imprints - Never End

Diskografie

Genexus (2015)
The Industrialist (2012)
Mechanize (2010)
Transgression (2005)
Archetype (2004)
Hatefiles (2003)
Digital Connectivity (2002)
Concrete (2002)
Digimortal (2001)
Obsolete (1998)
Remanufacture (Cloning Technology) (EP) (1997)
Demanufacture (1995)
Fear Is The Mindkiller (EP) (1993)
Soul Of A New Machine (1992)