TOMB MOLD - Planetary Clairvoyance

TOMB MOLD - Planetary Clairvoyance

TOMB MOLD - Planetary Clairvoyance

TOMB MOLD - Planetary Clairvoyance

Cesta tohoto kanadského kvarteta z Toronta je příběhem erupcí aktivity a raketového vzestupu. Od svého vzniku v roce 2015 dokázali nahrát tři plnohodnotná alba, tři dema, jedno EP a přispět na jednu kompilačku. Při tomto strhujícím tempu si neustále drželi vzestupnou tendenci v kvalitě materiálu, jenž pouštěli do světa.

TOMB MOLD

Poslední zásek hodnotím jako jednu z nejsilnějších žánrových nahrávek minulého roku. TOMB MOLD na ní vybrousili k dokonalosti deathmetalový diamant, který má tvrdost, ostrost hran i zajímavé odlesky. Třetí řadové album „Planetary Clairvoyance“ si udržuje neustálý tlak a současně dynamiku. Když už máte pocit, že vás riffující válec kytar začíná rozjíždět až příliš tvrdě, přijde nad ním sólo. Ve chvíli, kdy se potřebujete trochu nadechnout, přijde intermezzo ve skladbě „Phosphorene Ultimate“. TOMB MOLD si dali záležet, aby album nepůsobilo monotónně, aby bylo hutné a současně zvukově trochu plesnivé a prohnilé, nikoliv však na úkor čitelnosti. Ošetření výsledného zvukového kabátce tak padne hudbě jako ulité.

Aktuální deska není skvěle namíchaná jen co se týče zvuku a pořadí skladeb, ale i v tom, jak TOMB MOLD přistupují k death metalu. Jakoby kapela zavrtala kořeny alba do všech deathmetalových subžánrů ve snaze dostat se k ryzí podstatě žánru. Je technická, ale ne přiliš. Je oldschoolová, ale jen v náznacích. Je i melodická, ale musíte trochu hledat. A samozřejmě je brutální. Tady bez jakéhokoliv kompromisu. Hlavní zbraní je v tomto ohledu tempo, riffové vánice a kanálomet, který má bubeník Max Klebanoff místo hrdla. V tomto případě je energie, kterou TOMB MOLD na nahrávce dosáhli, naprosto zvířecí a nezastavitelná.

TOMB MOLD

TOMB MOLD se podařilo zkombinovat všechny esence death metalu, které na tom žánru miluji, a udělat desku, která nemá daleko k naprosté dokonalosti. S každým poslechem vás bude dál a dál odměňovat. Ani po několika měsících mě nepřestala bavit.

 6

RIP
RIP

Verdikt

TOMB MOLD se touto deskou dostávají blízko k ryzí podstatě death metalu. 

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-

Další informace

Sestava

Skladby

  1. Beg for Life
  2. Planetary Clairvoyance
  3. Phosphorene Ultimate
  4. Infinite Resurrection
  5. Accelerative Phenomenae
  6. Cerulean Salvation
  7. Heat Death

Diskografie

The Enduring Spirit (2023)
Aperture Of Body (EP) (2022)
Planetary Clairvoyance (2019)
Cerulean Salvation (EP) (2018)
Manor Of Infinite Forms (2018)
The Bottomless Perdition / The Moulting (compilation) (2017)
Cryptic Transmissions (demo) (2017)
Primordial Malignity (2017)
The Moulting (demo) (2016)
The Bottomless Perdition (demo) (2016)