IRON MAIDEN - The Book Of Souls: Live Chapter

IRON MAIDEN - The Book Of Souls: Live Chapter

IRON MAIDEN - The Book Of Souls: Live Chapter

IRON MAIDEN - The Book Of Souls: Live Chapter

V londýnskom pube sedí partička pilotov. Medzi nimi Slovák, úplný hudobný ignorant. Hodnú chvíľu sleduje čudné dianie okolo stola, nedá mu to, začudovane sa pýta kolegu, ktorý sedí vedľa neho - Počuj, čo stále za tebou niekto chodí? Prečo si všetci pýtajú autogramy a fotia sa s tebou? Ále - odpovedá ten prísediaci - spievam v takej jednej kapele.

Žiadny vtip, skutočný príbeh. Dá sa Bruce Dickinson ľúbiť a obdivovať ešte viac? Očividne je ešte stále priestor. A pekne to dokumentuje aj najnovší, už dvanásty oficiálny živák IRON MAIDEN. Opulentná koncertná nádhera nahrávaná a vyberaná zo 117 zastávok na turné, ktoré trvalo od februára 2016 až do leta tohto roku. Bruce v životnej forme po náročných zdravotných komplikáciách, pri ktorých mu držal päste celý metalový svet. Kapela plná energie, precíznosti a absolútneho sústredenia - veď sme to videli všetci; to by ste museli byť úplní ignoranti, aby vás minul jeden z večerov vo Viedni, Prahe, Šoproni či na letisku v Žiline.

IRON MAIDEN

Dobré to je, výborne sa to počúva, krásne sa spomína. Na ten moment, keď Bruce s kapucňou na hlave zaklína mayský obetný oltár zahalený v hmle a o pár sekúnd exploduje pódium a celá kapela nabieha do parádnej úvodnej skladby z aktuálnej štúdiovky The Book Of Souls. A nezostane len pri If Eternity Should Fail, zaznie spolu hneď šesť kúskov z výbornej novinky. Naživo perfektne fungujú, kapela im verí a je sympatické, že po všetkých tých rokoch nenahrávajú nové albumy iba ako plané zámienky na koncertnú šnúru plnú najväčších hitov.

Album ako keby čerpal z rovnakej silnej energie veľkého návratu ako skvostný Rock In Rio spred pätnástich rokov. A vôbec, je to celé šialené mať na konte 37 rokov intenzívneho koncertovania a stále takýmto spôsobom valcovať všetko okolo seba. Neuveriteľné niečo a táto nahrávka to v podstate dokonalým spôsobom zachytáva.

Vrcholy celej fošne? Hneď niekoľko. Rev írskych fanatikov, keď spoznajú úvod Wrathchild; argentínske šialenstvo pri Iron Maiden, brazílske zimomriavky a Fear Of The Dark; Powerslave v talianskom Trieste; minuloročný Wacken a magická Number Of The Beast; krásne socializačná a radosť zo života ospevujúca Blood Brothers; Rio De Janeiro a záverečná paráda Wasted Years... ako som spomínal, radosť počúvať. Silný živák, ktorý šliape na päty aj svojim bájnym predchodcom.

Steve Harris

Booklet plný krásnych fotiek a optimistické slová na konci úvodného príhovoru od manažérskeho čarodejníka Roda Smallwooda sú už len čerešničkou na torte: … we ´re not done yet! Not by a long way!.

Up the Irons!

 24

Rudi

Verdikt

Scream for me ... !!!

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-
Čtenáři
8,8 / 10

Další informace

Stopáž: 01:40:52

Produkce: Tony Newton & Steve Harris
Studio: naživo po celom svete

www.ironmaiden.com

Sestava

Skladby

  1. If Eternity Should Fail
  2. Speed Of Light
  3. Wratchild
  4. Children Of The Damned
  5. Death Or Glory
  6. The Red And The Black
  7. The Trooper
  8. Powerslave
  9. The Great Unknown
  10. The Book Of Souls
  11. Fear Of The Dark
  12. Iron Maiden
  13. The Number Of The Beast
  14. Blood Brothers
  15. Wasted Years