ULVER - The Assassination Of Julius Caesar

ULVER - The Assassination Of Julius Caesar

ULVER - The Assassination Of Julius Caesar

ULVER - The Assassination Of Julius Caesar

Pro mě možná nejlepší novodobé album ULVER. Vychází ze synthpopu devadesátých let a na rozdíl od většiny materiálů, které vyrostly z této žánrové krabičky, to rozhodně není na první poslech. Vzdoruje líbivosti, co by útočila na první signální, občas zlobí tím, že přidává prvky ambientní nebo lehce noisové, jako třeba v posledních dvou minutách skladby „Rolling Stone“, ale právě to pracuje ve prospěch tohoto kousku. Album „The Assassination Of Julius Caesar“ zraje jak víno, krmím jím hlavu už téměř půl roku a stále se mi nepřejedlo. Pořád objevuji nové věci. Při poslechu v různém rozpoložení vám dokáže umocnit zážitek smutku, radosti, romantiky, melancholie i všednosti.

ULVER udělali úkrok stranou. Dokazují, že se dokáží popasovat s kdejakým žánrem a přežvýkat si ho do své vlastní formy, která je svým způsobem jedinečná. Pokud by DEPECHE MODE pocházeli ze severu, možná by zněli přesně takhle, písničková a čitelnější forma ULVER sluší. Atmosféra, která vždy ULVER provázela je tu také, takže výsledek je jasný. „The Assassination Of Julius Caesar“ je pro mě jedno z nejlepších popových alb tohoto roku.

 19

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
8 / 10
Redakce
8,8 / 10
Čtenáři
8,4 / 10

Další informace

Diskografie

The Assassination Of Julius Caesar (2017)
ATGCLVLSSCAP (2016)
Terrestrials (2014)
Messe I.X-VI.X (2013)
Childhood's End (2012)
Roadburn (EP) (2012)
The Norwegian National Opera (DVD) (2011)
Wars Of The Roses (2011)
Shadows of the Sun (2007)
Blood Inside (2005)
Svidd Neger (2003)
A Quick Fix of Melancholy (EP) (2003)
1993-2003: 1st Decade in the Machines (kompilace) (2003)
Lyckantropen Themes (2002)
Teachings in Silence (kompilace) (2002)
Silencing the Singing (EP) (2001)
Silence Teaches You How to Sing (EP) (2001)
Perdition City (2000)
Metamorphosis (EP) (1999)
Themes from William Blake's The Marriage of Heaven and Hell (1998)
Nattens Madrigal - Aatte Hymne til Ulven i Manden (1997)
Kveldssanger (1996)
Bergtatt - Et Eeventyr i 5 Capitler (1995)

Jiné pohledy

Shnoff
8,5 / 10

Je to divný pocit, když mi jiní kradou slova z úst. Big Brother roztahuje své spáry čím dál víc. ... [15. září 2017]

 

Marigold
9 / 10

ULVER jsou géniové. Protože jenom géniové nahrají své první čistokrevné elektro popové 80s album tak, že zní líp a suverénněji než desky kapel, které se v žánru narodily a vyrostly. Caesar je trendy věc, ale tím nejchytřejším
způsobem. Žádná přizdisráčská homage uplynulým dekádám, ale propracovaná, elektrizující nahrávka. Přidanou hodnotou jsou texty. Vzniko album, kde se zvláštně ústrojným způsobem prolíná historie, současnost, vysoké i nízké. Jedna z desek roku. ... [15. září 2017]