BRING ME THE HORIZON - That's The Spirit

BRING ME THE HORIZON - That's The Spirit

BRING ME THE HORIZON - That's The Spirit

BRING ME THE HORIZON - That's The Spirit

Jakoby se BRING ME THE HORIZON změnili od poslední desky v LINKIN PARK II. Je to dobře? Ten stylový veletoč je asi v pořádku. Tato kapela "měkne" již nějakou dobu a současnou desku vnímám jen jako lehce akcelerované pokračování již vytyčeným směrem do rockového mainstreamu, který byl patrný i na desce minulé. Krom toho, že „That´s The Spirit“ je o mnoho měkčí a melodičtější, je také i trochu plytký a netrvanlivý. Melodie a zvuky, které už od prvního poslechu útočí svojí vlezlostí na první signální, mě začínají už po dvou týdnech štvát.

Ani sebelepší produkce a zvukové inženýrství nezakryje fakt, že tu mám před sebou desku, která je prostě jalová a zřejmě se k ní už nebudu vracet. Je dokonce jalovější, než třeba taková „Meteora“ od výše zmíněných králů nu-metalu. A to musím konstatovat, že jsem po minulém Brutal Assaultu dával kapele ještě šanci, neboť živě byla jednoduše parádní.

Abych ale nebyl úplně nespravedlivý, tak po formální stránce sheffieldský lamač dívčích srdcí Oliver Sykes odvádí o něco lepší pěvecké výkony, než minule. Žádný opravdu velký pan zpěvák z něho ovšem nebude, ale ono to není zapotřebí za situace, kdy mu konkurenci dělají jen další kluci z "Boy bandů" z titulek Brava.

Mnoho komentářů hovoří o této desce jako o přešlapu. Já si však nemyslím, že jde o nějaký experiment a na další desce se BMTH vrátí našlapanější a tvrdší. Je až příliš zřejmě, že se kluci chtějí stát velkou rockovou kapelou za jakoukoliv cenu. Touto cestou to však dle mého nepůjde. Nové album je papundeklově působící průšvih. Tři silnější singlové skladby a ve zbytku umělá vata.

 3

RIP
RIP

Hodnocení

Autor
4 / 10
Redakce
5,3 / 10
Čtenáři
5,1 / 10

Další informace

Stopáž: 44:59

www.bmthofficial.com

Diskografie

That's The Spirit (2015)
Sempiternal (2013)
The Chill Out Sessions (2012)
There Is A Hell, Believe Me I've Seen It. There Is A Heaven, Let's Keep It A Secret (2010)
Suicide Season Cut Up (remixy) (2009)
Suicide Season (2008)
Count Your Blessings (2006)
This Is What the Edge Of Your Seat Was Made For (EP) (2004)

Jiné pohledy

3,5 / 10
Aký má zmysel počúvať britskú odpoveď na osem a viac rokov starú tvorbu LINKIN PARK?

BRING ME THE HORIZON sú pre mňa zaujímaví skladbami ako "Antivist". Nič také sa na novinke nedeje a to je veľká škoda.

Cieľovka v sukničkách a veselých nohavičkách však bude určite spokojná, takže všetko je tak, ako má byť.
Rudi | 17. října 2015

 

7 / 10
Je to tak. Chcú hrať popové skladby s veľkými štadiónovými refrénmi. Áno, zatiaľ je výsledok trochu rozpačitý aj kvôli half-playbacku na koncertoch. "That's A Spirit" ale okrem vaty v druhej polovici albumu ponúka aj dobré a zvukovo zaujímavé pesničky (napríklad "Doomed", "Throne" alebo "Blasphemy").

Nič viac, ale rozhodne ani nič menej, za čo by im bolo treba krivdiť.
Dudri | 16. října 2015