INHUMATE - Expulsed

INHUMATE - Expulsed

INHUMATE - Expulsed

INHUMATE - Expulsed

Monument francúzskeho grind coru, preslávený koncertným šialenstvom, ktorému prepadá tak kapela, ako aj fanúšikovia, ktorých pravidelne býva na pódiu viac než hudobníkov, skupina, ktorá sa dôsledne drží D.I.Y. prístupu, kto to je? Správna odpoveď je INHUMATE.

IHUMATE vznikli v roku 1990 a v súčasnosti skupinu tvoria Fred Anton (basgitara, zakladateľ), Yannick Giess (bicie, od roku 1994), Christophe Knecht (vokály, od roku 1994) a Damien Cividini (gitara, sprievodné vokály, od r. 1995, resp. 2006). Ich najnovší, v poradí šiesty dlhohrajúci album „Expulsed“ vyšiel 1. júna a to okrem iného znamená, že plánovaná heptalógia, pojednávajúca o štádiách ľudskej existencie, sa pomaly ale isto blíži k vyvrcholeniu.

INHUMATE 

Nepredpokladám, že jej zavŕšenie bude signálom konca príbehu s názvom INHUMATE, skupina je totiž počuteľne plná energie a chuti spoľahlivo ovládať svoj kus grindcoreového teritória. Presvedčiť sa o tom možno za 29 minút a 30 sekúnd, argumentov vám ponúknu sedemnásť, najkratší má 0:58, najdlhší 3:04 a v priemere sa k jednotlivým témam vyjadria tak do dvoch minút.

INHUMATE v rámci grind coru patria k tým ľahšie rozoznateľným spolkom, po napočúvaní aspoň zopár položiek v diskografii ich štýl pochytíte a uznáte, že už dávno sú učiteľmi a nie žiakmi. Grind, v ktorom sa cítia ako ryby vo vode, je extrémny, divoký, živelný, rýchly, agresívny, s hutným surovým zvukom a bez lovenia v nejakých iných žánroch. Energická hudba s chytľavými, svojskými gitarovými riffmi a besniacimi vokálmi – hrubým revom, hlbokým growlom a niekoľkými polohami maniakálneho vreskotu. V podstate nič iné na album ani nedali, bez intier sa zaobídu a pokiaľ ide o experimenty či úlety mimo žáner, tie si dopriali hlavne v najdlhšej „Cendres“, ktorá o neľudských tempách nie je. Skôr o démonických, temných, nervy drásajúcich linkách gitár a psychotických vokáloch, grind sa tu zrazil so sludgeom a výsledok funguje.

Fanúšikovia Alsasanov vedia, že môžu ísť na istotu, tí, ktorí majú radi grind core, vyhnaný do solídneho hudobného extrémizmu, ale INHUMATE sú pre nich stále neznámou veličinou, by už tiež mali prestať váhať s poodhalením tohto tajomstva. Skupina, ktorá patrí medzi pojmy a zároveň je 23 rokov dôsledne a plánovane v undergrounde, má stále čo ponúknuť. Alebo takto – ak ste niekde počuli o grindovej bande, ktorej spevák (v civile učiteľ) si na každom koncerte rozbije mikrofónom hlavu, toto je ona.

 Přidejte svůj názor

Martin Lukáč

Verdikt

Skupina, ktorá patrí medzi pojmy a zároveň je 23 rokov dôsledne a plánovane v undergrounde, má stále čo ponúknuť.

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,5 / 10

Další informace

Diskografie

Expulsed (2013)
The 5th Season (2009)
Depression / Inhumate (split) (2008)
S Is For Sludgesicle (split) (2008)
At War with Inhumate (DVD) (2007)
Life (2004)
Live / Fetus Included (split) (2003)
The Restricted Cerebral Capacity / Missed Ex-pulsion (split) (2001)
Growth (2000)
Sanguinary / Inhumate (split) (1999)
Inhumate / Trauma-Team! (1998)
Inhumate & Gorefield (1998)
Slaughter of Innocence (1998)
Ex-Pulsion (1997)
Internal Life (1996)
Promo-Tape 1996 (demo) (1996)
Grind Your Soul (demo) (1995)
Funeral March / Inhumate (split) (1995)
Abstract Suffering (demo) (1993)