THE NATIONAL - Trouble Will Find Me

THE NATIONAL - Trouble Will Find Me

Predošlý album THE NATIONAL patril medzi najlepšie nahrávky roka 2010. Nielen kvôli hudbe. Od väčšiny smutných pesničkárov sa líšil ľahkou iróniou, ktorá texty relativizovala a robila ich paradoxne ľudskejšími. „High Violet“ nebol samoúčelný a mal viacero rovín. Bol o ťažkých životných situáciách a smutno-smiešnych reakciách na ne.

Novinka „Trouble Will Find Me“ je s minulosťou previazaná, no znie akoby sa jej nechcelo opakovať krvopotný proces, pri ktorom vznikal jej predchodca. Stavia viac na jednu kartu.

THE NATIONAL dobre vedia, že sú silní najmä kvôli charizmatickému spevu, nevtieravej emocionalite a vkusnej rytmickej sekcii. Po novom sa s tým, zdá sa, uspokojili – aj texty sú akési šablónovité.

Z palety skladieb vyniká len prvá zverejnená „Demons“. Ostatné sú zväčša subtílnejšie, až chudobnejšie ako naposledy. Napĺňajú predstavu o ďalšom albume dobrej skupiny, ktorý jej auru skôr riedi ako posilňuje.

Nedá sa úplne vylúčiť, že aj „Trouble Will Find Me“ sa nakoniec ukáže byť pomaly zrejúcou kolekciou pesničiek, akou bol napríklad aj starší „Boxer“. Zatiaľ však človeka necháva viac-menej ľahostajným. Je celkom príjemný, ale postrádateľný.

THE NATIONAL

 Přidejte svůj názor

Klypso

Hodnocení

Autor
6,5 / 10
Redakce
7,8 / 10
Čtenáři
8,1 / 10

Další informace

Stopáž: 55:06

www.americanmary.com

Diskografie

Trouble Will Find Me (2013)
High Violet (2010)
The Virginia (EP) (2008)
Boxer (2007)
Alligator (2005)
Cherry Tree (EP) (2004)
Sad Songs For Dirty Lovers (2003)
The National (2001)

Jiné pohledy

8 / 10
Začal jsem poslouchat novou desku THE NATIONAL. A skončil u toho, že ji točím neustále dokola.

Aby při čtení klypsových poznatků nedošlo k mýlce - "Trouble Will Find Me" je skvělá nahrávka. Ať už je konkurence díla předešlého jakkoliv velká.
Hooya | 13. června 2013

 

7,5 / 10
Začal jsem poslouchat novou desku THE NATIONAL. A skončil u toho, že opět točím neustále dokola "High Violet".

Aby nedošlo k mýlce - "Trouble Will Find Me" je dobrá nahrávka. Ale konkurence v podobě díla předešlého je až příliš velká.
Deadmann | 6. června 2013