ALL PIGS MUST DIE - God Is War

ALL PIGS MUST DIE - God Is War

ALL PIGS MUST DIE - God Is War

ALL PIGS MUST DIE - God Is War

Greg Anderson zo SUNN O))) a haldy ďalších kapiel sa nikdy netajil svojou láskou k hardcoru. Tento fakt je v posledných rokoch badateľný aj na súpiske jeho „domovského vydavateľstva“ Southern Lord, ktoré poskytlo útočisko mnohým zaujímavým spolkom: THE SECRET, NAILS, ALPINIST, MASAKARI alebo práve ALL PIGS MUST DIE, pomenovaným podľa jedného z albumov legendy DEATH IN JUNE.

ALL PIGS MUST DIE

ALL PIGS MUST DIE svojou novinkou, jednoducho a výstižne nazvanou „God Is War“, demonštrujú vlastnú víziu temného hardcoreu s vplyvmi zatuchnutého metalu, crustu a zlovestnej blackovej atmosféry.

Svižné d-beat výplachy, na ktoré vlastnia copyright Švédi DISFEAR a SKITSYSTEM, striedajú komplikovanejšie hardcorové pasáže s dôrazom kladeným na rytmickú sekciu (na bubeníckej stoličke sedí Ben z CONVERGE, pričom album produkoval jeho spoluhráč, pre mladú „core“ komunitu osvedčená a veľmi dôležitá postavička Kurt Ballou).

Miestami sa ozve aj nefalšovaný black metal, a to v skladbách „Sacrosanct“, respektíve „Extinction Is Ours“, kde sa kapela nechá doslova uniesť atmosférou raných MAYHEM a DARKTHRONE. O tom, že ALL PIGS MUST DIE nie sú len o rýchlosti, nespútanej primitívnej energii a zbesilých crustových sólach (zaznie aj typicky „motörheadovská basová bublanina“), sa môžete presvedčiť v titulnej „God Is War“ alebo v záverečnej „Sadistic Vindicator“, kde sa chlapci v strednom tempe celkom vkusne pohrávajú s odkazom starých európskych metalových veličín.

Kapela samú seba popisuje ako „uncompromising sonic warfare“. Zvukový vojnový teror sa nakoniec vskutku dostaví, aj keď sa asi väčšina z vás nebude môcť zbaviť pocitu, že všetka tá zlosť a celkový hudobný postoj majú korene tak dve dekády v minulosti a ALL PIGS MUST DIE sú len akýsi revival. Treba však povedať, že vkusný a podarený, berúci si to najlepšie z histórie extrémnej hudby a pretvárajúci toto posolstvo do vlastnej, moderne znejúcej fúzie.

 17

Phill

Verdikt

Chaotický hardcore, crust a praveký metal... ALL PIGS MUST DIE stavili na istotu. Znásilňujú odkaz zabehnutých autorít žánru do podoby, ktorá im najviac vyhovuje.

Hodnocení

Autor
7 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 32:35

Produkce: Kurt Ballou
Studio: God City Boston

www.myspace.com/allpigsmustdie

Sestava

Skladby

  1. Death Dealer
  2. Pulverization
  3. Sacrosanct
  4. God Is War
  5. The Blessed Void
  6. Third World Genocide
  7. Extinction Is Ours
  8. Sadistic Vindicator

Diskografie

Nothing Violates This Nature (2013)
God Is War (2011)
All Pigs Must Die (2010)