PROPAGANDHI - Potemkin City Limits

PROPAGANDHI - Potemkin City Limits

PROPAGANDHI - Potemkin City Limits

PROPAGANDHI - Potemkin City Limits

Moderní chytlavý a rychlý punk se silným politickým podtextem, to jsou Američané PROPAGANDHI, kteří na sklonku loňského roku vydali již svou čtvrtou dlouhohrající desku a kteří patří k předním skupinám prezentovaných nezávislou vydavatelskou firmou Fat Wreck z Kalifornie.  Na rozdíl od valné většiny bezstarostných letních neo-punkových kapel, hrajících pro pobavení dětí z horních vrstev, jsou PROPAGANDHI znepokojení, agitující, snad až příliš zabředlí v mindrácích, toužící po urovnání všech neřádů dnešního světa. Zkrátka jedna z těch amerických kapel, které to takhle nenechají!

PROPAGHANDIJejich punkový styl je však prezentován velmi zručně s nemalou dávkou kompozičního umu a aranžérské propracovanosti. Ve svižnějších pasážích často zachází až k metalové pestrosti, což je patrné zejména v mnohých často navrstvených kytarových partech. Lehčí fáze jsou zas inspirovány současným emo-rockem. V případě PROPAGANDHI jde tedy stále o punk, ale o punk pestrý a barevný, o punk, který se nezavírá před moderním hudebním světem, o punk, jehož prvotním zájmem není udělat bordel a odejít. Tento fakt umocní i mnohokráte užité hammondy a různé klávesové party. Zvuková stránka, stejně tak jako hráčské dovednosti, je tedy na špičkové úrovni. Pokud jde o texty, i ty nutí k přemýšlení. Kapela v nich napadá žebříčky hodnot prezentované médii, agresivní reklamní kampaně, stejně tak jako lhostejnost mlčící většiny, která sebou nechává smýkat pohodlně sedící ve své soukromé apatii. Tu kapela zesměšňuje snad nejvíc a označuje ji za největší viníky všech globálních neduhů. Ušetřen pochopitelně nezůstal ani současný americký prezident s jeho neohrabanou zahraniční politikou, dokonce i obdivovaný Beatle Paul „call me sir“ McCartney si to slíznul a to už vůbec nezmiňuji bubblegumového punkera Dextera Hollanda. PROPAGANDHI toho mají na srdci prostě hodně. Škoda jen, že nahrávka postupem času splývá v navzájem si podobných
fázích, a tak dochází k jakémusi bloudění ve spirále. Jde o vyrovnanou, velmi zručně odvedenou práci, které však chybí vyslovený trhák v podobě vynikající skladby.

Poctivá moderní punk rocková nahrávka, neobvykle propracovaná jak instrumentálně tak textově, které však chybí jediný krůček k tomu stát se deskou víc než jen dobrou. Vzácně vyrovnaná kolekce agitačního punku, čerpající tu z metalu jinde zas z emo-rocku. Velký moment překvapení však chybí.

CD k recenzi poskytli Day After records
Day After records

 Přidejte svůj názor

Stray

Verdikt

Poctivá moderní punk rocková nahrávka, neobvykle propracovaná jak instrumentálně tak textově, které však chybí jediný krůček k tomu stát se deskou víc než jen dobrou. Vzácně vyrovnaná kolekce agitačního punku, čerpající tu z metalu jinde zase z emo-rocku. Velký moment překvapení však chybí.

Hodnocení

Autor
6 / 10
Redakce
-

Další informace

Stopáž: 41:30

Produkce: Blair Calibaba a Glen Lambert

www.propagandhi.com

Sestava

Skladby

  1. A Speculative Fiction
  2. Fixed Frequencies
  3. Fedallah´s Hearse
  4. Cut Into The Earth
  5. Bringer Of Greater Things
  6. Die Jugend Marschiert
  7. Rock For Sustainable Capitalism
  8. Impending Halfhead
  9. Life At Disconnect
  10. Name And Address Witheld
  11. Superbowl Patriot XXXVI
  12. Iteration

Diskografie

Failed States (2012)
Supporting Caste (2009)
Potemkin City Limits (2005)
Today's Empires, Tomorrow's Ashes (2001)
Less Talk, More Rock (1996)
How To Clean Everything (1993)