CRUSHER - To The Core

CRUSHER - To The Core

CRUSHER - To The Core

CRUSHER - To The Core

CRUSHERTak jičínský CRUSHER se nás snaží rozdrtit svým aktuálním CD a hodlá jít až na jádro věci... Takže k věci. Především pokud znáte starší matroš Daymares, tak si připravte nervy, protože CRUSHER notně přitvrdili! Taky podladili, takže i když jsou v jejich muzice stále cítit ty thrashové kořeny, tak lze s klidem říct, že CRUSHER dnes hrají deathmetal. Těm, kdo je už viděli s novým materiálem živě, jistě nemusím vysvětlovat, že je to taky mnohem divočejší a hodně živelné.
Obal CD vás na první pohled moc neupoutá, protože není příliš barevně výrazný, ale na druhý pohled si vychytáte malbu J. Kábrta, jehož díly zdobí CRUSHER svá dílka od počátku, a tudíž je to typický CRUSHER. Jinak se připravte - hrajem!!! Á kurva - nápal hned od počátku, rychlé pasáže se střídají s pomalejšími riffy, Rowdies za bicími notně zrychlil, takže i kopákových orgií se nasytíme dostatečně, i když pestřeji by to místy neškodilo.
Nová krev CRUSHERům evidentně prospěla. Willyho vokál je spíš vyřvaný chraplák, než murmur, ale k drivu CRUSHERů podle mě sedí dobře. Možná by mohl být přece jenom o něco víc vepředu a výraznější. Ale jinak je srozumitelný a řádně nasraný, takže dalších výhrad netřeba. Spin studio a následný mastering z Hostivaře se ukázal jako dobrá volba a zvuk je celkově vyrovnaný a nadupaný, čili CD se poslouchá velmi dobře.
Textíky jsou i po jazykové stránce jsou dobře zvládnuté a lyrika CRUSHER se mně osobně dost zamlouvá. Nevím nevím, co chválit dál, protože negativ moc nenacházím, prostě mě to kope a líbí se mi to. Songy mají přehlednou stavbu a vryjí se do paměti na první poslech. Po osmi nových šťavnatých flákotách CD uzavírá zrenovovaná Believe In Hell z alba Daymares a interesantní atmosférická kompozice Killenium. Pokud jsem to dobře pochopil z bookletu, tak tyhle dvě věci jsou pouze na CD verzi. No a svou pecku si z To The Core vyberte sami, adeptů je tam dost. Určitě ale udělejte jedno - nenechte si tohle CD ujít!

 Přidejte svůj názor

ŠotouŠ

Hodnocení

Autor
9 / 10
Redakce
-

Další informace

Sestava

Diskografie

Unearable off Colossus (2002)
To The Core (2000)