SAYYADINA - Fear Gave Us Wings

SAYYADINA - Fear Gave Us Wings

SAYYADINA - Fear Gave Us Wings

SAYYADINA - Fear Gave Us Wings

Kvízová otázka na úvod: Co asi tak může vzniknout, když se spojí členové takových pojmů jakými jsou NASUM anebo GENERAL SURGERY? Říkáte-li další podobné šílenství, tak jste to trefili úplně přesně! SAYYADINA svůj start datují rokem 2001 a od té doby už mají na kontě několik počinů čítajících nějaké to splitko, dvanáctipalec a příspěvek na kompilaci, avšak s regulérním albem přicházejí pod křídly německých Yellow Dog Records až nyní.

SAYYADINAVezmeme-li v úvahu název desky, pak se tihle vykukové museli skutečně hodně bát, protože křídla, která jim jejich strach dal, dosahují obdivuhodných rozměrů. Hlavně díky nim se mohou skladby rozjet do takové rychlosti, že z toho jde hlava kolem. SAYYADINA se s tím věru příliš nemazlí a devatenáctku pokusů o zdolání duše grindového fajnšmekra nelze nazvat jinak, než časovanou bombou. Čekal-li snad někdo od těchto lidí něco jiného, než pořádnou dávku nefalšovaného švédského grindcore, kterému nechybí ani vlivy crustu anebo hardcore, byl asi dost naivní. Těm ostatním se v podobě „Fear Gave Us Wings“ dostává vskutku dokonalého naplnění očekávání pořádné drtící mašinérie. Pánové se ovšem nespokojili s přehráváním již dávno přehraného, a tak se snaží své skladby obohatit nejednou rytmickou změnou a zajímavým motivem, díky čemuž je lze mezi sebou i lehce rozeznat, což v tomhle žánru není zas tolik obvyklé. Očekávejte navíc i výborně zvládnuté střídání vokálů, neskutečně zabijácký zvuk (analogový vinyl je na tom v tomto směru ještě o poznání lépe) a v neposlední řadě i zkušenou instrumentaci.

Pro fanoušky skandinávské extrémní školy ve stylu NASUM se jedná o naprosto povinný přírůstek do domácí diskografie, který si navíc můžeme všichni okořenit shlédnutím tohoto masakru na vlastní oči, neboť SAYYADINA přijedou i na letošní Obscene Extreme!

 12

Dalas

Verdikt

Swedish fucki'n grindcore inferno!

Hodnocení

Autor
8,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
7,4 / 10

Další informace

Stopáž: cca 28 min

Produkce: Andreas Ericksson
Studio: Bacup Studios, Stockholm

www.sayyadina.com

Sestava

Skladby

  1. 18 hrs
  2. Dear Diary
  3. The Holy War
  4. All This Fear
  5. Under Ondskans Pupill
  6. Homegrown Terrorism
  7. Blind Och Döv Eller Bara Dum I Huvet?
  8. Losing Faith
  9. Civilized Control
  10. Proffs På Låtsas
  11. Neglected
  12. Turned Inside Out
  13. Three Strikes
  14. The Loss
  15. Sick Of This World
  16. Oppression
  17. Bent Out Of Shape
  18. Enjoy The Silence (Why You Can)
  19. Med Livet Som Insats

Diskografie

Mourning The Unknown (2007)
Fear Gave Us Wings (2004)
Split 7'' with NO VALUE (2003)
Solace Denied (7'') (2002)
The Inevitable Truth (Split 7'' with Bruce Banner) (2001)