WHO KILLED MARILYN? - Adrenaline

WHO KILLED MARILYN? - Adrenaline

WHO KILLED MARILYN? - Adrenaline

WHO KILLED MARILYN? - Adrenaline

Kvarteto z Českého Krumlova sa po rokoch, dvoch malých demo CD a jednom singli dočkalo prvého dlhšieho albumu zabaleného do príjemného komixového obalu. Ako to už v skromných domácich podmienkach býva, na príprave dosky sa podieľali a výdatne pomáhali aj známi, v tomto prípade vedúci zabehaných a trošku stagnujúcich LOCOMOTIVE – René Paveza. Nahrávalo sa tiež v domácom štúdiu Loco.

Hoci samotná kapela označuje svoju tvorbu ako nu-rock, nie je príliš vzdialená ani spomíWHO KILLED MARILYN?naným LOCOMOTIVE. Najpodstatnejším odlišujúcim znakom je výrazne väčší príklon k melodickým gitarovým linkám, inak ide o hutnú muziku zmiešanú z ingrediencií rocku, metalu a hardcore. Začiatok „Adrenaline“ vypadá ešte pomerne sľubne, čo je zásluhou intra „Tune“ (na záver nahrávky pokračuje ako outro obohatené o zvonkohru slečny Votýpkovej) a jednoznačne najzaujímavejšej veci „Ramadan“, ktorej nechýba nápad, drive a celkom dobrý dojem robí aj samotný text. Žiaľ odtiaľto sa nahrávka topí v sivej monotónnej hlbočine, sem-tam zaujme niektorý riff alebo preberie rýchlejší rytmus ako v anglicky spievanej „Forever Live“, avšak celkovo ide o veľmi slabý a nevýrazný materiál s malou hustotou lepších nápadov. Tá istá angličtina zase ťahá dole aj „Layer“ zásluhou nie príliš vydarenej výslovnosti.

Kto zabil Marylin sa z útrob tohto CD nedozvieme, ale čo zabíja tento počin, je pomerne mdlý zvuk, nekonečná priemernosť, monotónnosť a evidentná nevyzretosť celého materiálu (kapely?), čo je trošku prekvapivé, keďže za bicími sedí Jiří Solomon (bývali bicmen harcovníkov ENTER, pred pár rokmi relatívne úspešnej kapely) a medzi hosťami figuruje René Paveza ako producent. „Adrenaline“ je tento krát jednoducho málo. Mimochodom, zo stránky kapely môžete všetky skladby voľne stiahnuť a spraviť si názor sami.

 2

Radicalcut

Verdikt

Jednoducho slabý materiál s naozaj len pár zaujímavejšími momentami.

Hodnocení

Autor
3,5 / 10
Redakce
-
Čtenáři
5,4 / 10

Další informace

Stopáž: 32:37

Produkce: W.K.M.? & René Paveza & Pavel Doušek
Studio: studio LOCO

Kontakt: tel: +420603842532

www.wkm1.cz

Sestava

Skladby

  1. Tune
  2. Ramadan
  3. Rub a lic
  4. Adrenalin
  5. Kadzanav
  6. Nesypu
  7. Idea
  8. Forever Live
  9. Layer
  10. Tune

Diskografie

Adrenaline (2004)
Hluboko (SP) (2002)
Promo CD (2001)
Promo CD (1999)